Η Περιφέρεια Κρήτης και Κρητικοί της Αθήνας τίμησαν την 78η επέτειο του ολοκαυτώματος της Βιάννου

Στην  εκδήλωση   μνήμης, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 78η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βιάννου και της Δυτ. Ιεράπετρας, παραβρέθηκε  σήμερα στην Αθήνα ο  πρόεδρος   του  Περιφερειακού  Συμβουλίου  Κρήτης  Παύλος  Μπαριτάκης  εκπροσωπώντας  την Περιφέρεια  Κρήτης.

Η  εκδήλωση  ήταν   αφιερωμένη στην ηρωίδα γυναίκα της Βιάννου  και  πραγματοποιήθηκε   στην  αίθουσα εκδηλώσεων του Φ.Σ. “Παρνασσός”, σήμερα Κυριακή παρουσία θεσμικών εκπροσώπων, Βιαννιτών της Αθήνας και μελών Κρητικών συλλόγων.

Ο Πρόεδρος  του  Περιφερειακού  Συμβουλίου  Κρήτης  Παύλος  Μπαριτάκης στον χαιρετισμό του, αναφερόμενος στην ιστορική επέτειο, αφού ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές και όλους τους συμμετέχοντες, τόνισε ότι «η παρουσία όλων μας σήμερα εδώ, στην  εκδήλωση  του  Συλλόγου  Βιαννιτών ο  Διαβάτης, δεν έχει μόνο συμβολική σημασία αλλά και ουσιαστική. Η σημερινή εκδήλωση, όπως και όλες οι προηγούμενες, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας προσπάθειας, που όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε και να κερδίσουμε».

Παράλληλα επισήμανε ότι η σημερινή εκδήλωση είναι μια εκδήλωση  αφιερωμένη  στην  γυναίκα  της  Βιάννου, στην  αγωνίστρια  στην  ηρωίδα  μάνα     που  έδωσε   τον δικό  της   αγώνα   για   την  επιβίωση   μέσα  στα   συντρίμμια  της   καταστροφής  και  της   βαρβαρότητας   των ναζί. «Οφείλουμε  καθημερινά   να   δηλώνουμε   παρόντες  στον  αγώνα   για την ιστορική αλήθεια, για την ιστορική δικαιοσύνη. Εβδομήντα οχτώ χρόνια μετά, εδώ από την ιστορική  έδρα   του  συλλόγου  Παρνασσός, οφείλουμε να αναδείξουμε την κοινή εθνική κληρονομιά, που είναι η μνήμη της ελληνικής Εθνικής Αντίστασης και των αγωνιστών ενάντια στη γερμανική κατοχή» ανέφερε ο κ. Μπαριτάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί