Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση απλά παρακολουθεί την καταστροφή στην Εύβοια

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τις καταστροφές που έφερε η κακοκαιρία στην ήδη πολύπαθη βόρεια Εύβοια.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89», μίλησε για  «ξεκάθαρη έλλειψη προετοιμασίας της κυβέρνησης ώστε να αντιμετωπίσει τα πλημμυρικά φαινόμενα -που αναμένονταν εδώ και καιρό- στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας».

«Δυστυχώς η καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια συνεχίζεται. Με τον ίδιο τρόπο που το καλοκαίρι είδαμε μια περιοχή να σβήνεται από το χάρτη εξαιτίας των πυρκαγιών, τώρα βλέπουμε την ίδια περιοχή να καταστρέφεται από πλημμύρες, και κανείς δεν μπορεί να πει ότι οι πλημμύρες ήταν κάτι που δεν περιμέναμε», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Υπενθύμισε μάλιστα ότι «πέρσι τον Αύγουστο θρηνήσαμε 8 απώλειες από πλημμύρες στην κεντρική και νότια Εύβοια, ενώ στην περιοχή που επλήγη τότε υπάρχουν κρίσιμες υποδομές που ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί».

«Είναι χαρακτηριστικό αυτό που κατήγγειλε ο δήμαρχος Μαντουδίου στο ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha νωρίτερα, ότι μόλις το 10% των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων έχει προχωρήσει», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου. «Και έχουμε δει ότι αυτή η κυβέρνηση όταν θέλει, μπορεί να είναι και γρήγορη και ευέλικτη, ειδικά όταν μιλάμε για ύποπτες απευθείας αναθέσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως που είχε να κάνει με την ασφάλεια των πολιτών, δεν έδειξε την ίδια ευελιξία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την καταστροφή από την πυρκαγιά, δεν κατάφερε να προετοιμαστεί για την καταστροφή από τις πλημμύρες και είναι φανερό ότι δεν έχει σχέδιο για να αποτρέψει την οικονομική καταστροφή στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας», τόνισε επίσης. «Αν δεν αλλάξουν γρήγορα τα πράγματα, η Βόρεια Εύβοια κινδυνεύει με ερημοποίηση», είπε, εξηγώντας ότι «η κυβέρνηση δεν δημιουργεί ένα πλαίσιο ώστε οι κάτοικοι που επλήγησαν να μπορούν να παραμείνουν στον τόπο τους». «Οι άνθρωποι εκεί δεν έχασαν μόνο ένα πολύ μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους αλλά και τον τρόπο να το αναπληρώσουν. Και σήμερα η καταστροφή απλά προχωρά», επισήμανε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Κριτική άσκησε και ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελος, ο οποίος επισήμανε μέσω Twitter ότι  «για τις πλημμύρες σήμερα στη Β. Εύβοια υπάρχει σοβαρή κυβερνητική ευθύνη. Όταν στην πυρκαγιά δεν κάνεις πρόληψη & πυρόσβεση, στέλνεις εναέρια όταν έχει κανάλια και την αφήνεις να κάψει τα πάντα, τότε καίγεται η μισή #Εύβοια και μετά δεν μπορείς να σταματήσεις την πλημμύρα!».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί