ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Κουρτς ελέγχεται για στημένες δημοσκοπήσεις αλλά Μητσοτάκης μπλοκάρει τον έλεγχο στην Opinion Poll

Το θέμα της παράλληλης διαδρομής εταιρείας δημοσκοπήσεων με εταιρεία που έλαβε δημόσιο έργο με απευθείας ανάθεση επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συνεργασία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: 

«Τους κυρίους Κουρτς και Μητσοτάκη φαίνεται πως τους ενώνουν περισσότερα κοινά εκτός από τη σύμπλευση με την ακροδεξιά, επιβεβαιώνοντας τη λαϊκή ρήση “δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι”», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του υπό τον τίτλο: «Στην Αυστρία ο Κουρτς ελέγχεται για διαφθορά και στημένες δημοσκοπήσεις. Στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης μπλοκάρει τον έλεγχο στην Opinion Poll».

Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «την ώρα που ο στενός πολιτικός φίλος και ομογάλακτος του κ. Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ελέγχεται από τις ανακριτικές Αρχές για διαφθορά και παραγγελία βολικών δημοσκοπήσεων με έρευνες στην έδρα του κυβερνώντος κόμματος, στην καγκελαρία και στο υπουργείο Οικονομικών της χώρας του, η ΝΔ αρνείται πεισματικά εδώ και 4 μήνες τη σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να εξεταστούν τα στοιχεία και τα κόστη αμφιλεγόμενης δημοσκόπησης της εταιρίας OpinionPoll».

Το θέμα έχει αναδείξει πριν από ένα μήνα ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μάριος Κάτσης. Αφορούσε δημοσκόπηση της OpinionPoll που δημοσιεύτηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Political και εκτόξευε τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις 14 ποσοστιαίες μονάδες σε μια περίοδο που η φθορά της κυβέρνησης ήταν πασιφανής.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ και με έγγραφα που επικαλείται το κόμμα της Κουμουνδούρου «αποκαλύφθηκε ότι ο ιδιοκτήτης της ταυτόχρονα μέσω άλλης εταιρίας συνδεδεμένης με τη δημοκοπική, παίρνει με απευθείας αναθέσεις 270.000 ευρώ από το Δημόσιο για έργο αμφιβόλου σκοπιμότητας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «στην Αυστρία η κινητοποίηση των Αρχών ήταν άμεση για τέτοια φαινόμενα που πλήττουν την ποιότητα της Δημοκρατίας», όμως «στην Ελλάδα η πλειοψηφία της ΝΔ στη Βουλή αρνείται να εφαρμόσει τη νομοθεσία για τον έλεγχο ύποπτης δημοσκόπησης όπως έχουμε ζητήσει από τις αρχές Ιουνίου με επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, καλύπτοντας την εν λόγω εταιρία». «’Αντε και στα δικά μας…», σχολιάζει καταληκτικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί