Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ

Παράνομη και καταχρηστική και πολιτική έκρινε την απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ το δικαστήριο. Η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή, ενώ θα επιβάλλεται ποινή 3.000 ευρώ για κάθε παράβαση.

Στο twitter η Υπουργός Παιδείας δεν έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει: «Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Δικαστήριο η απεργία της ΑΔΕΔΥ, μέσω της οποίας συνδικαλιστικές οργανώσεις της εκπαίδευσης καλούσαν σε συνέχιση της απεργίας από κάθε αξιολόγηση. Συνεχίζουμε για ένα καλύτερο σχολείο, αυτό που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας».

Για «ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη» κατηγορεί η ΔΟΕ την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αναφερόμενη στην έφεση που άσκησε επί της πρωτόδικης απόφασης η υπουργός Νίκη Κεραμέως ζητώντας να ικανοποιηθεί το σύνολο των απαιτήσεων της αγωγής που είχε καταθέσει σε βάρος των τεσσάρων εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ).

Μάλιστα, ενώ η έφεση που άσκησαν οι Ομοσπονδίες έχει λάβει δικάσιμο για τις 25 Ιανουαρίου 2022, η έφεση του υπουργείου εκδικάζεται την ερχόμενη Δευτέρα 11/10, ημέρα 24ωρης απεργίας στην εκπαίδευση.

Τι προηγήθηκε

Κατά της ΑΔΕΔΥ στράφηκε η Νίκη Κεραμέως με νέα αγωγή που κατέθεσε και εκδικάστηκε κατεπειγόντως σήμερα.

Η υπουργός Παιδείας, επικαλέστηκε λόγους κατεπείγοντος και ζήτησε να κηρυχθεί παράνομη η απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για «μεθόδευση, καθώς η εν λόγω απεργία-αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες».

Η ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ

Την περασμένη εβδομάδα το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε ότι η απεργία-αποχή που είχαν κηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ κατά της αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου ήταν παράνομη. Στη συνέχεια και παρά τη δικαστική αυτή απόφαση, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζήτησαν από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει νέα, πανομοιότυπη, απεργία-αποχή για να «καλύψει» τους εκπαιδευτικούς (κατά τα λεγόμενα στο εξώδικο της ΑΔΕΔΥ).

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε αγωγή, η οποία λόγω κατεπείγοντος εκδικάζεται σήμερα, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η νέα αυτή πανομοιότυπη απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης. Καταγγέλλει ότι πρόκειται για μεθόδευση, καθώς η εν λόγω απεργία-αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες.

Επιπλέον, τίθεται και πάλι το ζήτημα της εφαρμογής ή μη νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων, δεδομένου ότι η ΑΔΕΔΥ απεργεί ακριβώς για αυτό, δηλ. για την κατάργηση των ψηφισμένων νομοθετικών διατάξεων για την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου.

Παράλληλα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ έχουν ασκήσει έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή τους, και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων άσκησε αντέφεση, ζητώντας την επίσπευση της εκδίκασης της έφεσης, καθώς οι διαδικασίες αξιολόγησης είναι σε εξέλιξη. Τη Δευτέρα 11/10 θα εκδικαστεί η εν λόγω έφεση.

Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό, αρκεί η κινητοποίηση να είναι νόμιμη και να μην επιχειρεί ακύρωση νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί