Η ΕΡΤ, με αφορμή το σεισμό, έγινε live βήμα ρατσιστικών απόψεων, ενώπιον ατάραχων δημοσιογράφων… (βίντεο)

Με την πλήρη ανοχή και τη σύμφωνη γνώμη της παρουσιάστριας αλλά και του ρεπόρτερ της ΕΡΤ η σεισμόπληκτη κάτοικος του Αρκαλοχωρίου προχώρησε σε έναν ρατσιστικό οχετό υποστηρίζοντας πως αξίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης επειδή δεν είναι “λαθρομετανάστες”, αλλά Έλληνες!  Και το επανέλαβε δυο φορές, χωρίς κανείς από τους δημοσιογράφους να αντιδράσει.

Τα όσα ακούστηκαν στη δημόσια πανελλαδική συχνότητα είναι αδιανόητα. 

Ειδικότερα, στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ βρέθηκε μια σεισμόπληκτη κάτοικος του Αρκαλοχωρίου η οποία δήλωσε οργισμένη ότι δεν θέλουν οικίσκους αλλά αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, επειδή είναι Αρκαλοχωρίτες, Κρητικοί και Έλληνες, και όχι λαθρομετανάστες!

Μάλιστα, οι εν λόγω ρατσιστικές δηλώσεις ακούστηκαν δημόσια με την πλήρη ανοχή της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας και του τοπικού ρεπόρτερ, που επέλεξαν να μην διακόψουν την κάτοικο για να της εξηγήσουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για ρατσιστικούς διαχωρισμούς.

Τέτοιες δηλώσεις είναι αδιανόητες εν έτη 2021 πολλώ δε μάλλον όταν διατυπώνονται από Έλληνες κατοίκους που γνωρίζουν τη σημαίνει προσφυγιά και ξεριζωμός.

Είναι τουλάχιστον προβληματικό να δίνεται χώρους σε εθνικιστικές και ρατσιστικές απόψεις που αναπαράγουν διαχωρισμούς στη βάση του χρώματος του δέρματος και της εθνικής ταυτότητας.

Δείτε το βίντεο

Με πληροφορίες από “Κουτί Πανδώρας”

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Η ΕΡΤ, με αφορμή το σεισμό, έγινε live βήμα ρατσιστικών απόψεων, ενώπιον ατάραχων δημοσιογράφων… (βίντεο)”

  1. CitizenMitsos

    Και το χειρότερο ότι “Έχει και απόλυτο δίκιο” κατά την παρουσιάστρια.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί