Ένωση Γονέων δήμου Ηρακλείου: Η δημοτική αρχή βάζει τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες στα σχολεία

Καταγγελία για την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου να βάλει τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες μέσα στα δημόσια σχολεία:

Την Πέμπτη 30/09/2021 ήρθε σαν θέμα προς έγκριση στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή η «Συζήτηση και λήψη απόφασης για ομαδική ασφάλιση των μαθητών/τριών της Π/θμιας Εκπ/σης Δ. Ηρακλείου και για ασφάλιση νομικής υποστήριξης των Διευθυντών/ντριών και Προϊσταμένων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Δ. Ηρακλείου.»

Με λίγα λόγια ήρθε εισήγηση να δώσουμε μέρος των λιγοστών και πετσοκομμένων από το κράτος χρημάτων που διαχειρίζεται η Σχολική Επιτροπή για τα λειτουργικά έξοδα για να μπουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες μέσα στα δημόσια σχολεία!

Την ίδια στιγμή που η Δημοτική Αρχή καταγράφει τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός στα κτίρια των σχολείων για την κατάσταση των οποίων έχει μεγάλες ευθύνες, είναι πρόκληση να συζητάμε για την ασφάλεια των παιδιών μη χτυπήσουν στο διάλειμμα. 

 Η εισήγηση υπερψηφίστηκε μειοψηφούντος του εκπροσώπου της Ένωσης Γονέων.

Φυσικά πρέπει να γνωρίζει η Δημοτική Αρχή ότι, ακόμα τουλάχιστον, όταν χτυπάει ένα παιδί στο σχολείο μπορεί να το περιθάλψει δωρεάν το δημόσιο Σύστημα Υγείας. Επίσης είναι υποχρέωση του κράτους να προστατέψει νομικά τους δημόσιους λειτουργούς που υλοποιούν τις δικές του κατευθύνσεις.

Είναι πέρα από προφανές ότι όλα αυτά είναι προσχήματα. Η είσοδος ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών είναι διαχρονική κυβερνητική επιλογή. Η κυβέρνηση είναι αυτή που δίνει αέρα στα πανιά των ασφαλιστικών εταιρειών να αλώσουν τα σχολεία σε συνθήκες ανεργίας, μείωσης μισθών και συντάξεων, κοψίματος επιδομάτων, κ.λπ. δημιουργώντας στρατιές χιλιάδων ανασφάλιστων γονιών και παιδιών. 

Αυτό άλλωστε κάνει και στο ασφαλιστικό σύστημα με τους τρεις πυλώνες που προωθεί, δίνοντας το ελεύθερο να τζογάρονται τα χρήματα των εργαζομένων στο χρηματιστήριο.

Με την εισήγηση αυτή η Δημοτική Αρχή, προωθώντας αυτές τις κυβερνητικές επιλογές, δείχνει το δρόμο στις ασφαλιστικές εταιρείες να παρέμβουν απευθείας στη συνείδηση των μικρών μαθητών, για να θεωρήσουν απαραίτητη την ιδιωτική ασφάλιση, να ξεγράψουν την υποχρέωση του κράτους για την εξασφάλιση από μέρους του, της δημόσιας και δωρεάν καθολικής ασφάλισης των εργαζομένων, το δικαίωμά τους στην ιατροφαρμακευτική, νοσοκομειακή περίθαλψη και τη σύνταξη, να θεωρήσουν δική τους “αποταμίευση” το θησαύρισμα των ασφαλιστικών εταιρειών.

Αυτή η εξέλιξη δεν είναι καινούργια ούτε μας ξαφνιάζει. Ασφαλιστικές εταιρίες έχουν κάνει προσπάθειες να τρυπώσουν και σε άλλους δήμους. Και στο Δήμο Ηρακλείου είχαν κάνει προσπάθεια το 2014 σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της Ν. Αλικαρνασσού, που με την αποφασιστική συμβολή της Ένωσης Γονέων και των εκπαιδευτικών το «μάζεψαν».

Καλούμε τους γονείς να αντιδράσουν σε αυτή την εξέλιξη. Να μην επιτρέψουν τα λίγα χρήματα της Σχολικής Επιτροπής που προορίζονται για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων να γίνουν κομπόδεμα για τις ασφαλιστικές εταιρίες!

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή ΑΜΕΣΑ να πάρει πίσω αυτή την απόφαση! 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί