Διοικητής νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση

Υποδιευθύντρια νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία, για σεξουαλική παρενόχληση, απασχολεί, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πηγή του νοσοκομείου, το οποίο βρίσκεται σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης, η καταγγελία αφορά τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος το οποίο είναι μικρομεσαίας δυναμικότητας. Καταγγέλλουσα φέρεται υποδιευθύντρια του νοσοκομείου η οποία, σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει εγγράφως στις αρμόδιες υπηρεσίες, υπήρξε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον διοικητή του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πριν από λίγες ημέρες η υποδιευθύντρια εξήλθε αναστατωμένη και σε έξαλλη κατάσταση από το γραφείο του διοικητή. Αφού δήλωσε προφορικά προς τους συναδέλφους της ότι υποβάλλει την παραίτησή της, στη συνέχεια συνέταξε έγγραφη καταγγελία την οποία προώθησε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας. Όπως αναφέρει στην Voria.gr άλλη πηγή του νοσοκομείου η συγκεκριμένη υποδιευθύντρια υπηρετούσε σε γειτονικό νοσηλευτικό ίδρυμα και έπειτα από απόφαση του διοικητή μετακινήθηκε στο νοσοκομείο όπου εδρεύει ο ίδιος.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή στο υπουργείο Υγείας υπήρχε, ακόμη και πριν από το συγκεκριμένο σοβαρό περιστατικό, προβληματισμός για τον εν λόγω διοικητή καθώς στο νοσοκομείο είχαν συμβεί τους τελευταίους μήνες αρκετά γεγονότα τα οποία εξέθεταν τη διοίκηση, αλλά και το ίδιο το υπουργείο. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, προκλήθηκε κίνδυνος ακόμη και για ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ωστόσο, για άγνωστους λόγους, δεν προχώρησε η αντικατάστασή του, παρότι υπήρχαν τέτοιες εισηγήσεις.

Πλέον, η σοβαρή καταγγελία της υποδιευθύντριας του νοσοκομείου, διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές και αναμένεται πολύ σύντομα, ένα πρώτο πόρισμα. Δεν αποκλείεται, δε, με την υπόθεση να ασχοληθεί και η δικαιοσύνη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί