Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Αθηνά» από τα Δυτικά με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους – Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Μήνυμα του 112 για Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και Δυτική Στερεά

Η κακοκαιρία «Αθηνά» βρίσκεται από χθες στη χώρα μας κάνοντας αισθητή την παρουσία της στην βορειοδυτική Ελλάδα. Το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, βρίσκεται σε ισχύ με την «Αθηνά» να έχει προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

Σήμερα τα φαινόμενα στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά έντονα, με έμφαση στα νησιωτικά τμήματα του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Μακεδονία, στη Βορειοδυτική Θεσσαλία και από το μεσημέρι στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο, όπου θα έχουν και αυξημένη διάρκεια, ενώ οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα δυτικά αναμένεται να φτάσουν πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ.

Σήμερα στην Αττική, με βάση την πρόγνωση της ΕΜΥ, θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.Remaining Time-0:01FullscreenMute

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Η θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι επόμενες μέρες θα κινηθούν περίπου στα ίδια επίπεδα θερμοκρασίας, με την πρόγνωση του Αστεροσκοπείου να αναφέρει βροχερό καιρό και πιθανές καταιγίδες στην Αθήνα από το βράδυ της Κυριακής και τη Δευτέρα το πρωί.

Κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα και Παξούς

Την ίδια ώρα, κλειστά θα μείνουν σήμερα Πέμπτη όλες οι σχολικές μονάδες σε όλη την ΠΕ Κέρκυρας και στους Παξούς, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένονται σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Παράλληλα, στις 10 το βράδυ χθες, ενεργοποιήθηκε το 112 με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να προειδοποιεί τους κατοίκους για τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η βροχόπτωση ήταν έντονη όλο το βράδυ στην Κέρκυρα σύμφωνα το corfutvnews.gr, μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια.

Μήνυμα του 112 για Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και Δυτική Στερεά

Προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα απέστειλε στις 10:00 το βράδυ της Τετάρτης στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στην Δυτική Στερεά Ελλάδα, το το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μέσου του αριθμού 112.

Το μήνυμα προτρέπει τους κατοίκους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή που μπορεί να πλημμυρίσουν, καθώς και να ασφαλιστούν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί