Ισχυρός σεισμός με δεκάδες νεκρούς στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα και έξι παιδιά, έχασαν τη ζωή τους μετά τον σεισμό 5,7 βαθμών, που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες το νότιο Πακιστάν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Λαμβάνουμε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας του σεισμού. Βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σουχάιλ Ανουάρ Χάσμι, εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης στην επαρχία Μπαλουτσιστάν.

Πολλοί κάτοικοι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσαν κτίρια, διευκρίνισε ο αξιωματούχος. Η περιοχή που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα είναι η πόλη Χαρνάι, στα βουνά, σε δυσπρόσιτη περιοχή για τα σωστικά συνεργεία εξαιτίας της έλλειψης ασφαλτοστρωμένων δρόμων, όπου τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και τηλεφωνίας είναι υποτυπώδη.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 20 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο USGS, και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Κουέτα, την επαρχιακή πρωτεύουσα, περίπου 100 χιλιόμετρα από το επίκεντρο.

Το Πακιστάν, το οποίο βρίσκεται πάνω από τον χώρο όπου συναντώνται η ινδική και η ευρασιατική τεκτονική πλάκα, δοκιμάζεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς.

Πριν έξι χρόνια σεισμός 7,5 Ρίχτερ είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 400 ανθρώπους σε Πακιστάν και Αφγανιστάν, ενώ τον Οκτώβριο του 2005 δόνηση 7,6 βαθμών είχε προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 73.000 ατόμων αφήνοντας 3,5 εκατομμύρια άστεγους, κυρίως στο τμήμα του Κασμίρ υπό πακιστανικό έλεγχο.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Ισχυρός σεισμός με δεκάδες νεκρούς στο Πακιστάν”

  1. Ελευθερία

    Όταν έγινε ο σεισμός στο Αρκαλοχώρι, ο Αμπντούλ ισχυριζόταν ότι μόνο στο Πακιστάν είχε ζήσει μεγαλύτερο σεισμό και δεν το πολυπίστεψα… Τώρα που διάβασα αυτό βλέπω ότι εννοούσε το σεισμό του 2005, λίγο πριν μεταναστεύσει στην Ελλάδα… Μάλλον ισχύει το “ενός κακού μύρια έπονται”! Πολιτική κρίση και σεισμός…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί