36 μήνες φυλακή με αναστολή στον 30χρονο χρυσαυγίτη

Σε 36 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο 30χρονος φασίστας για την απρόκλητη επίθεση ταγμάτων εφόδου σε βάρος μελών της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και αντικαπιταλιστικών δημοτικών κινήσεων στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου.

Το Αυτόφωρο Τριμελές τον καταδίκασε για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συρροή για δυο από τους παθόντες, διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη οπλοκατοχή χωρίς ελαφρυντικά. Παράλληλα, απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών από την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Είχε προηγηθεί η εισαγγελική πρόταση που ζητούσε την ενοχή του για όλες τις πράξεις.

Ο άνδρας παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής αλλά υποστήριξε ότι πλέον δεν έχει σχέση με αυτά και ότι την ημέρα της επίθεσης βρισκόταν στην περιοχή με ένα φίλο του για οικονομική συναλλαγή. Υποστήριξε μάλιστα ότι επειδή δήθεν τυχαία βρέθηκε εκεί, δέχθηκε δήθεν και ο ίδιος επίθεση. Ωστόσο τα βίντεο που προσκόμισε η Πολιτική Αγωγή στο δικαστήριο τον διαψεύδουν πανηγυρικά καθώς τον δείχνουν να χτυπάει κόσμο.

«Δεν έδωσα καμία εντολή, δεν ήμουν φαλαγγάρχης. Στη Χρυσή Αυγή ήμουν απλό μέλος, υποστηρικτής. Δεν ξέρω κανέναν από αυτούς, δεν τους έχω ξανασυναντήσει. Με πλησίασε ένας με ένα σίδερο και επιχείρησε να με χτυπήσει. Εκεί αμύνθηκα» ισχυρίστηκε ενώ ανέφερε:

«Ήμουν φασίστας. Ήμουν στη Χρυσή Αυγή. Θεώρησαν ότι είμαι εχθρός. Οι φωτογραφίες είναι από 20-21 ετών. Δεν τα ενστερνίζομαι πλέον όλα αυτά. Μπορώ να βγάλω το μπουφάν να σας δείξω ότι έχω καλύψει και το τατουάζ».

Πρόεδρος: Έχετε χτυπήσει;

Κατηγορούμενος: Όχι

Πρόεδρος: Πώς γίνεται οι επιτιθέμενοι να βρέθηκαν χτυπημένοι κι εσείς να μην έχετε τίποτα;

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω πώς έγινε. Ίσως δόθηκε η αφορμή να μου επιτεθούν επειδή με αναγνώρισαν. Αμύνθηκα. Ήταν καθαρά άμυνα

Πρόεδρος: Κάποια στιγμή είπατε τέλος

Κατηγορούμενος: Δεν είπα τέλος

Πρόεδρος: Χαιρετίσατε ναζιστικά;

Κατηγορούμενος: Δεν έχει γίνει αυτό.

Πρόεδρος: Γνωρίζετε κανέναν από τα μαυροφορεμένα άτομα;

Κατηγορούμενος: Δεν τους ξέρω. Είχαν καλυμμένα πρόσωπα.

Πρόεδρος: Δηλαδή παραδέχεστε ότι υπήρξε η επίθεση από τους μαυροφορεμένους αλλά λέτε ότι η δίκη σας συμμετοχή ήταν συμπτωματική. Εσείς πόσους χτυπήσετε;

Κατηγορούμενος: Έναν που μου επιτέθηκε σίγουρα. Δεν μπόρεσα να δω πρόσωπο.

Ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης από την Πολιτική Αγωγή επισήμανε μεταξύ άλλων πως απ’ τις καταθέσεις των μαρτύρων κατέστη σαφές ότι πρόκειται για μια οργανωμένη απρόκλητη επίθεση ανθρώπων μαυροφορεμένων που είχαν πάει από νωρίς με σκοπό να δώσουν το δικό τους μήνυμα ενόψει και της μεγάλης αντιφασιστικής συγκέντρωσης για τον ένα χρόνο απ’ την καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα επισήμανε ότι ο εγκληματικός μηχανισμός είναι ίδιος.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “36 μήνες φυλακή με αναστολή στον 30χρονο χρυσαυγίτη”

  1. να σκοτώσει και βλέπουμε

    Να σκοτώσει πρώτα κανένα Πακιστανό ή και Έλληνα και μετά να πάει φυλακή το παιδί. Μην ποινικοποιούμε και την… “ιδεολογία”!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί