Οροπέδιο Λασιθίου: Η Λαϊκή Συσπείρωση για το σεισμό και τις συνέπειές του

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑ.ΣΥ. ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ

Αυτή την ώρα επείγει η άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια και την προστασία των δημοτών, αλλά και η πρόληψη για τυχόν επικείμενο μετασεισμό. Να εξασφαλιστεί η πλήρης ενημέρωση των κατοίκων, καθώς και οι αρμόδιες αρχές να βρίσκονται σε επάρκεια και πλήρη ετοιμότητα για περίπτωση ανάγκης.

Ο μεγάλος σεισμός που έγινε στο νησί μας, φανερώνει την έλλειψη στην αντισεισμική προστασία, η οποία υπάρχει και στο δήμο μας, με την ευθύνη να βαραίνει διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις και τους αρμόδιους φορείς. Παράλληλα η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζει να είναι έντονη και αισθητή στην περιοχή μας, πράγμα που επιβεβαιώνει την ανάγκη για άμεσο σχεδιασμό της υλοποίησης των αναγκαίων αντισεισμικών έργων, αλλά και του προληπτικού ελέγχου με ευθύνη του κράτους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κτίριο του Γυμνασίου-ΓΕΛ Τζερμιάδο το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο για τη στέγαση των μαθητών. Το θέμα είχε φτάσει μέχρι τη Βουλή όπου οι βουλευτές του ΚΚΕ έκαναν σχετική ερώτηση, που έκανε λόγο για «ετοιμόρροπο κτίριο χωρίς μελέτη στατικότητας, με το δυτικό τοίχο του Γυμνασίου έτοιμο να καταρρεύσει και κολώνες που έχουν ανοίξει και φαίνονται τα σίδερα». Θέματα που γνωστοποιήθηκαν με τις κινητοποιήσεις των μαθητών, ενώ εκκρεμούν ακόμα τα ζητήματα με τα γυμνά καλώδια και το ασυντήρητο  αλεξικέραυνο, που είχαν θέσει με τα υπόλοιπα. 

Τώρα πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Τα θέματα αυτά είχαν αναδειχθεί από πριν, όχι επειδή υπήρχε η Κασσάνδρα, αλλά ήταν οφθαλμοφανή προβλήματα,τα οποία δεν μερίμνησαν οι αρμόδιοι, από το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή, μέχρι την Αντιπεριφέρεια και την κυβέρνηση, να αποκαταστήσουν.

Απαιτούμε:

-Άμεση καταγραφή και αποζημίωση όλων των ζημιών που έχουν προκληθεί σε κάθε δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

-Έκτακτη επιχορήγηση στον Δήμο για να καλυφθούν οι αποζημιώσεις και τα έργα πρόληψης που πρέπει να γίνουν.

-Να στελεχωθεί πλήρως ο μηχανισμός του δήμου.

-Άμεση διασφάλιση όλων των κατάλληλων υποδομών που θα πληρούν με ασφάλεια τη συνέχεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ώστε να μη χαθεί ούτε μία ώρα μαθήματος.

-Άμεση δρομολόγηση για την αποκατάσταση του σχολικού συγκροτήματος, ή την ανέγερση νέου αν κριθεί αναγκαίο.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Δαλαβέρου-Καρύδη Ειρήνη
Χαλκιαδάκης Κωνσταντίνος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί