Γ. Λογιάδης: Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τις προθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ για το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τις προθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ για το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», ζητά με΄σω ερώτησης που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο βουλευττής Ηρακλείου με το ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Στην ερώτηση αναφέρεται:


Για το «ΜέΡΑ25» δεν  αποτελεί έκπληξη η  παραχώρηση των δημόσιων εκτάσεων της χώρας ακόμα και αυτά που έχουν στρατηγική σημασία, όπως οι εκτάσεις των αεροδρομίων. Αυτός άλλωστε είναι  ο ρόλος των οργάνων που θεσμοθετήθηκαν με τους μνημονιακούς ρόλους.

 Όλη η δημόσια περιουσία έχει εκχωρηθεί και έχει δεσμευτεί από τους θεσμούς και την τρόικα για 99 χρόνια με την υπογραφή των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Επειδή όμως οι προθέσεις είτε των κυβερνήσεων είτε του ΤΑΙΠΕΔ δεν μπορούν να παύσουν τον ρόλο των τοπικών κοινωνιών και των φορέων ζητάμε να μας ξεκαθαρίσετε επακριβώς τι συμβαίνει με τις εκτάσεις του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» Ηρακλείου.

Σε δηλώσεις του ο  εντεταλμένος  σύμβουλος  του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, διέψευσε τα περί υπαγωγής της έκτασης στο  ταμείο. Είπε όμως ότι μπορεί το ΤΑΙΠΕΔ  να βοηθήσει στην αξιοποίηση  ως φορέας ωρίμανσης.

Επειδή και αυτές οι δηλώσεις αφήνουν σκιές.

Ερωτάσθε  κ. Υπουργέ:

  1. Ποια η εμπλοκή και οι προθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ, στην  έκταση του αεροδρομίου Ηρακλείου ;
  2. Θα εκχωρήσει η κυβέρνηση τη μελέτη του ειδικού χώρου της περιοχής στον Δήμο Ηρακλείου;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί