Α.Τσίπρας: Δεν πάει άλλο – 15.000 νεκροί και ο Μητσοτάκης κάνει πως δεν βλέπει τι συμβαίνει

“Η επίκαιρη ερώτηση για την πανδημία που κατέθεσα στον κ. Μητσοτάκη, θα μπορούσε να συνοψιστεί σε τρεις λέξεις: Δεν πάει άλλο!”. Αυτό υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό καλώντας τον να αναλάβει την ευθύνη για τα καταστροφικά αποτελέσματα της κυβέρνησής του στη διαχείριση της πανδημίας.

Δείτε: Αλ. Τσίπρας σε Κ. Μητσοτάκη για την διαχείριση της πανδημίας: Θα αναλάβετε την ευθύνη;


«Είναι πολύ βαρύς ο φόρος αίματος και δε γίνεται να κάνει πως δε βλέπει τι συμβαίνει. 15.000 νεκροί, 300 άνθρωποι, ένα ολόκληρο χωριό, κάθε βδομάδα» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Δε γίνεται να υποστηρίζει ή να προσποιείται ότι όλα βαίνουν καλώς. Να προσπαθεί με τους σπόνσορες της κυβερνητικής προπαγάνδας να επιβάλει την εντύπωση ότι η τραγωδία που ζούμε είναι φυσικό φαινόμενο. Ότι αυτός δεν έχει καμία ευθύνη. Για κανέναν, έστω έναν, από κείνους που χάθηκαν. Όταν η πανδημία θερίζει. Όταν είμαστε από τους πρώτους σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων στην Ευρώπη. Όταν είμαστε από τους τελευταίους στον εμβολιασμό, στον οποίον έχουν πετάξει λευκή πετσέτα. Όταν η δημόσια υγεία βγαίνει στο σφυρί. Όταν οι δαπάνες για το ΕΣΥ μειώνονται. Όταν οι χθεσινοί ήρωες, σήμερα διώκονται με διάφορα προσχήματα. Όταν οι επίδοξοι σωτήρες αποδεικνύονται ολετήρες» σημειώνει.

«Είναι καιρός να σπάσουμε τη σιωπή. Είναι καιρός η κοινωνία να προστατέψει τον εαυτό της. Η μάχη για τις ζωές μας δεν μπορεί πια να ανατίθεται σε κείνους που αποδείχτηκαν επικίνδυνοι, αλαζόνες, εχθροί της αλήθειας. Είναι μάχη όλων μας, χωρίς διακρίσεις πολιτικές, ιδεολογικές ή άλλες. Γιατί δεν πάει άλλο» καταλήγει.\

Και ως υστερόγραφο, ο Αλ. Τσίπρας σημειώνει πως ελπίζει ο Κυρ. Μητσοτάκης να μη φυγομαχήσει εκ νέου από την Ώρα του Πρωθυπουργού την ερχόμενη Παρασκευή. «Να έρθει και να δώσει απαντήσεις όπως αρμόζει σε μια κοινοβουλευτική Δημοκρατία» καλεί τον πρωθυπουργό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί