Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ Κρήτης

 Με διάφορα σοβαρά τρέχοντα θέματα ασχολήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κρήτης, που συνεδρίασε σήμερα, με την συμμετοχή των κ.κ. Γ. Κουράκη, Γ. Μαρινάκη,  Γ. Μαλανδράκη, Μ. Κοκοσάλη και Ν. Κοκκίνη.

Όπως έγινε γνωστό, σημαντικό μέρος της συνεδρίασης απασχόλησαν τα θέματα που σχετίζονται με τους πρόσφατους σεισμούς στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου και των όμορων Δήμων  και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Ειδική αναφορά έγινε στον καθοριστικό και αποφασιστικό ρόλο που ανέλαβαν αμέσως οι Δήμοι της περιοχής για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Επίσης, η Ε.Ε. της ΠΕΔ Κρήτης στη σημερινή συνεδρίασή της ασχολήθηκε με την αύξηση του κόστους της ενέργειας, που αναπόφευκτα θα επηρεάσει την λειτουργία των Δήμων, των ΔΕΥΑ και ΤΟΕΒ,  όπως βέβαια και το κοινωνικό σύνολο και τονίστηκε η ανάγκη να βρίσκετε η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε πλήρη ετοιμότητα για την έγκαιρη αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων θα προκύψουν, σε συνεργασία με την πολιτεία  (θα αποσταλούν σχετικές προτάσεις).

Τέλος, αποφασίστηκε να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κρήτης, η Ολομέλεια των Δημάρχων και οι εκπρόσωποι της ΠΕΔ στην ΚΕΔΕ, την ερχόμενη Παρασκευή και ώρα 11 το πρωί σε αίθουσα στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (Π.Σ.Κ.Η). 

Κατά τη συνεδρίαση, εκτός των άλλων θεμάτων, θα γίνει εκτενής αναφορά στο επικείμενο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, προκειμένου να διαμορφωθούν συλλογικά οι θέσεις των Δήμων της Κρήτης πάνω σε όλα σε όλα τα σοβαρά θέματα της Αυτοδιοίκησης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί