Δυναμική η αντιφασιστική συγκέντρωση στη Σταυρούπολη

Νέα, αντιφασιστική κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σταυρούπολη, με αφορμή τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και το κάλεσμα για φασιστική συγκέντρωση από πλευράς ακροδεξιών (από την ομάδα Ιερός Λόχος, στην πλατεία Τερψιθέας).

Με φόντο, λοιπόν, το μπαράζ επιθέσεων από τάγματα εφόδου στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και τις ίσιες αποστάσεις με τη θεωρία των δύο άκρων που τηρεί η κυβέρνηση, πραγματοποιείται μια δυναμική κινητοποίηση, υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας από πλευράς αστυνομίας – η οποία εμποδίζει την προσέγγιση των δύο συγκεντρώσεων.

Σύμφωνα με το voria.gr, ομάδες αντιεξουσιαστών έχουν παραταχθεί στο πεζοδρόμιο μπροστά από το στρατόπεδο Παύλου Μελά, στην οδό Λαγκαδά, σχηματίζοντας μια ανθρώπινη αλυσίδα, ενώ το «παρών» δίνουν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Φοιτητικοί σύλλογοι σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν «μπορεί η Χρυσή Αυγή ένα χρόνο πριν να καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση, όμως το δηλητήριο του φασισμού υπάρχει ακόμα. Η ακροδεξιά οργάνωση Ιερός Λόχος έχει βγάλει κάλεσμα για συγκέντρωση και πορεία στήριξης στις φασιστικές ομάδες που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις τις προηγούμενες μέρες το Σάββατο στη Σταυρούπολη. Οφείλουμε να απαντήσουμε! Δεν θα αφήσουμε σπιθαμή γης στους φασίστες, δεν έχουν χώρο ούτε στα σχολεία μας, ούτε στις σχολές μας, ούτε στις γειτονιές μας!».

«Τα σχολεία, οι γειτονιές και οι δρόμοι της ανήκουν σε όσες και όσους αγωνίζονται και όχι στους φασίστες» επισημαίνουν μεταξύ άλλων τα καλέσματα στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία.

Την ίδια ώρα η δημοτική παράταξη «Η Πόλη Ανάποδα» που κάλεσε κι εκείνη στην κινητοποίηση, επισημαίνει ότι «μετά την πολύ μαζική διαδήλωση χιλιάδων αντιφασιστ(ρι)ών στη Σταυρούπολη, νεοναζιστικές και ακροδεξιές οργανώσεις καλούν σήμερα Σάββατο διαδήλωση μίσους στο ίδιο σημείο. Από τη μεριά μας, ως Πόλη Ανάποδα απαντάμε: ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ Ενώνουμε τη φωνή μας με όλες τις δυνάμεις που μάχονται τον φασισμό και καλούμε σε αντιφασιστικη συγκέντρωση σήμερα στις 17:30 στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στη Σταυρούπολη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί