ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Χερσονήσου: Περιμένουμε έμπρακτη στήριξη προς τους σεισμόπληκτους και από τους ξενοδόχους

Ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χερσονήσου:

Περιμένουμε έμπρακτη στήριξη προς τους σεισμόπληκτους και από τους ξενοδόχους

Διανύουμε το 4ο εικοσιτετράωρο μετά τον φονικό σεισμό του Αρκαλοχωρίου, με εκατοντάδες εθελοντές και συλλογικότητες ήδη να δραστηριοποιούνται για τη στήριξη των συνανθρώπων μας, οι οποίοι έχουν πληγεί από τις καταστροφές.

Δυστυχώς, τις δύο πρώτες νύχτες, παρατηρήσαμε ανεκδιήγητα φαινόμενα αντιμετώπισης των σεισμόπληκτων από την πολιτεία, η οποία πιάστηκε στον ύπνο, παρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων, αλλά και του ίδιου του φυσικού φαινομένου. Στήθηκαν σκηνές χωρίς επαρκή εξοπλισμό, δίχως στρώματα και ράντζα, με σαπισμένες και σκοροφαγωμένες κουβέρτες. Φαγητό ελλιπές.   

Στο σημείο αυτό και καθώς η ολιγωρία της Κυβέρνησης συνεχίζεται, εθελοντικές οργανώσεις έχουν αναλάβει τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης. Ωστόσο, δεδομένης της εποχής, απαιτούνται άμεσες ενέργειες για τη στέγαση των πληγέντων, των οποίων οι κατοικίες έχουν κριθεί ακατάλληλες. 

Η βασική λύση που θα μπορούσε να εφαρμοστεί, είναι η στέγασή τους σε ξενοδοχεία του νομού, καθώς η πληθώρα διαθέσιμων κλινών αυτή τη χρονική περίοδο, αποτελεί ιδιαίτερα ευνοϊκή συνθήκη. Ο Υπουργός Τουρισμού, θεωρεί ότι έβγαλε την «υποχρέωση» εξασφαλίζοντας 90 μόλις δωμάτια σε ξενοδοχεία.

Αναμένουμε από την Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, παρότι είναι ο καταλληλότερος ίσως φορέας για τη φιλοξενία σεισμόπληκτων, να αποδείξει ότι η κοινωνική ευθύνη δεν εξαντλείται μόνο στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης. Είμαστε βέβαιοι, ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα κινητοποιηθεί και θα εξασφαλίσει τα απαιτούμενα δωμάτια, ενόψει και του Φθινοπώρου που αναπόφευκτα δεν θα έχει μόνο ηλιόλουστες μέρες. 

Από την άλλη πλευρά, καλούμε την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας τοπικά, αλλά και τον Κρητικό Αρχηγό της, να μεριμνήσουν ώστε να ενταθεί το αίσθημα ασφάλειας γύρω από τα εγκαταλελειμμένα σπίτια, καθώς αποτελεί βασικό πρόβλημα για την μετεγκατάσταση των άστεγων συνανθρώπων μας. 

Βασική μας επιδίωξη, τόσο ως τοπική οργάνωση, όσο και ως κόμμα, είναι να συνεισφέρουμε όπου μπορούμε για την ανακούφιση των πληγέντων συμπολιτών μας, αλλά και να υπενθυμίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις την αναγκαιότητα συνεισφοράς όλο και περισσότερων φορέων σε αυτή τη κατεύθυνση.

Είμαστε παρόντες, αλληλέγγυοι και θα παραμείνουμε ακόμα και μετά που τα φώτα της δημοσιότητας θα σβήσουν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί