Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Ιατρικής Σχολής Κρήτης για τον θάνατο του Μ. Αλεξανδράκη

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης τιμά τον εκλιπόντα Ομότιμο Καθηγητή  Aιματολογίας της Ιατρικής Σχολής Mιχαήλ Αλεξανδράκη. 

Ο Μιχαήλ Αλεξανδράκης γεννήθηκε στις Ποταμιές του νομού Ηρακλείου το 1948. Τη  μέση εκπαίδευση περάτωσε στο Λύκειο Αρκαλοχωρίου του ίδιου νομού. Μετά από  εξετάσεις γράφτηκε στην Ιατρική Σχολή και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του  Μιλάνου με Άριστα τον Νοέμβριο του 1978.  

Τον Φεβρουάριο του 1979, μετά από εξετάσεις, πραγματοποίησε την ισοτιμία του  πτυχίου του με εκείνο της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης.  

Από τον Ιούνιο του 1979 μέχρι τον Αύγουστο του 1980 υπηρέτησε στο Γενικό Νοσοκομείο  Ρόδου (Υπηρεσία Υπαίθρου).  

Από τον Σεπτέμβριο του 1980 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1981 υπηρέτησε στην  Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λυξουρίου Κεφαλληνίας, ως ειδικευόμενος για ένα  έτος στην Παθολογία και εν συνεχεία υπηρέτησε στο Παθολογικό Ιατρείο του Ι.Κ.Α.  Ηρακλείου μέχρι τον Μάρτιο του 1983 (σε αναμονή για τη συνέχιση της ειδικότητας  Παθολογίας στην Α΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών).  

Από τον Μάρτιο του 1983 μέχρι τον Ιούλιο του 1985 ασκήθηκε στην Παθολογία σαν  Ειδικευόμενος Βοηθός στην Α΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την  Διεύθυνση του Καθηγητή κ. Φ. Φέσσα.  

Τον Φεβρουάριο του 1986, μετά από εξετάσεις, έλαβε τον τίτλο ειδικότητος της  Παθολογίας. Από τον Ιούλιο του 1985 μέχρι τον Ιανουάριο του 1987 υπηρέτησε ως  Ιατρός Παθολόγος στο Κέντρο Α΄ Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην  Αθήνα. Εν συνεχεία τον Ιανουάριο του 1987 διορίστηκε Επιμελητής Β΄ του Ε.Σ.Υ., 

Παθολόγος στο Βενιζέλειο Νοσοκομείου Ηρακλείου.  

Τον Μάιο του 1989 διορίστηκε στο Αιματολογικό Τμήμα του Παθολογικού Τομέα του  Βενιζελείου Νοσοκομείου Ειδικευόμενος στην Αιματολογία και τον Φεβρουάριο του 1994,  μετά από εξετάσεις του απονεμήθηκε ο τίτλος της Ειδικότητος της Αιματολογίας.  Τον Ιούλιο του 1988 εκπόνησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών τη  Διδακτορική του Διατριβή με θέμα: “Η επίδραση των αναστολέων των Η2 ισταμινικών  υποδοχέων στην απομονωθείσα καρδιά βατράχου”, η οποία έγινε αποδεκτή με τον  βαθμό «Άριστα».  

Τον Μάιο του 1991 διορίστηκε Επιμελητής Α΄ Παθολόγος στην Α΄ Παθολογική Κλινική  του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Το 1990 εκλέχθηκε Λέκτορας Παθολογίας  στο γνωστικό αντικείμενο της Αιματολογίας, το 1991 διορίστηκε στο Ιατρικό Τμήμα του  Πανεπιστημίου Κρήτης και το 2013 εκλέχθηκε στη βαθμίδα του Καθηγητή της Ιατρικής  Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.  

Συνταξιοδοτήθηκε το 2015 όπου και ανακηρύχθηκε Ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής  Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.  

Ως λαμπρός επιστήμονας, έμεινε προσηλωμένος στην εκπαίδευση και την επιστημονική  έρευνα, με εξαίρετες διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες και ήταν εξαίρετος  πανεπιστημιακός δάσκαλος.  

Υπήρξε σπουδαίος άνθρωπος με εξαίρετο ήθος, Ιατρός που τίμησε στο ακέραιο τον  Ιπποκρατικό όρκο.  

Η Ιατρική Σχολή εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.  

Ο Κοσμήτορας της Iατρικής Σχολής  

Καθηγητής Γεώργιος Εμμ. Κοχιαδάκης  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί