Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή γνωστός αγιογράφος

Σε ηλικία 69 ετών έφυγε από τη ζωή ο γνωστός αγιογράφος, Μανώλης Ψαράκης, από τον Άγιο Βασίλειο Βιάννου, όπως μεταδίδουν τα viannitika.gr.

Γιος του επίσης σπουδαίου αγιογράφου Γιάννη Ψαράκη, διδάχτηκε την τέχνη της αγιογραφίας και την πήγε ένα βήμα πιο ψηλά! Οι εικόνες και οι αγιογραφήσεις του Μανώλη Ψαράκη κοσμούν πάρα πολλούς ναούς σε ολόκληρη την Κρήτη, ενώ οι εικόνες του έχουν ταξιδέψει στα πέρατα της οικουμένης!

Για πολλά χρόνια διατηρούσε το εργαστήριό του στην Άνω Βιάννο και τα τελευταία είκοσι χρόνια είχε μεταφερθεί στο χωριό του, τον Άγιο Βασίλειο Βιάννου. Άνθρωπος δραστήριος και προοδευτικός, εξελέγη για δύο συνεχόμενες θητείες Κοινοτάρχης Αγίου Βασιλείου όπως εξελέγη αλλεπάλληλες φορές και μέλος του κοινοτικού συμβουλίου. Ήταν παντρεμένος με την Βασιλεία Πετσάκη και απέκτησαν δύο εξαιρετικά παιδιά. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρότατο πρόβλημα με τα νεφρά του, το οποίο, δεν κατάφερε, δυστυχώς να ξεπεράσει.

Σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 3:00 μ.μ., συγγενείς, φίλοι και γνωστοί θα του πουν το στερνό «αντίο». Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος, στον Άγιο Βασίλειο Βιάννου.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί