Αφού τους πήραν στο ψιλό μετά την αποκάλυψη του Candiadoc, διόρθωσαν τους… “πυρόπληκτους” της Κρήτης!

Η αποκάλυψη του Candiadoc ότι η κυβερνητική απόφαση “στήριξης” των σεισμόπληκτων της Κρήτης και οι σχετικές ανακοινώσεις Μητσοτάκη στο Αρκαλοχώρι ήταν τόσο πρόχειρες, απλά για να γίνουν, ώστε αντί για σεισμόπληκτους αναφέρονταν σε… “πυρόπληκτους”, έκανε το γύρο των μέσων της χώρας αλλά και των social media, που πήραν στο ψιλό την κυβέρνηση.

Δείτε: Δουλειές του ποδαριού: Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε μέτρα για τους… “πυρόπληκτους” του Ηρακλείου! (εικόνες)

Και υπό το βάρος αυτό οι “άριστοι” αναγκάστηκαν να ξαναδιαβάσουν την ανακοίνωσή τους και να τη διορθώσουν!


Δήλωση των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακάλυψε πυρόπληκτους ανάμεσα στους σεισμόπληκτους της Κρήτης» ανέφεραν σε κοινή δήλωση τους οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Παππάς, Κ. Ζαχαριάδης, Χρ. Σπίρτζης.

Αναλυτικά η δήλωση τους:

Η προχειρότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων του μεγάλου σεισμού στην Κρήτη είναι πρωτοφανής.

Δεν έφταναν:

  • Οι σκηνές που στήθηκαν χωρίς ράντζα και στρώματα, με τους πολίτες να κοιμούνται στην άσφαλτο.
  • Οι «νουθεσίες» Μητσοτάκη ότι οι κάτοικοι θα έπρεπε να έχουν φτιάξει «καλύτερα σπίτια» και
  • Ο φόβος ότι το Αρκαλοχώρι θα βιώσει την εγκατάλειψη που βιώνει το Δαμάσι.

Σήμερα ανακοινώθηκαν μέτρα στήριξης με αναφορές σε κατεδαφίσεις ακατάλληλων κτισμάτων σε συνεργασία με «πυρόπληκτους δήμους» και όχι «σεισμόπληκτους».

Παρακαλούμε, να αλλάξει η διατύπωση της ανακοίνωσης των μέτρων.

Η προχειρότητα δεν τιμά κανέναν.

Ελπίζουμε η κοροϊδία που βιώνουν οι πυρόπληκτοι της προηγούμενης περιόδου με τις προβλέψεις αποζημιώσεων, να μη συνεχιστεί και εις βάρος των σεισμόπληκτων της Κρήτης.

Περιμένουμε την έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων, με την ελπίδα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα μείνει στην προκαταβολή από τον κρατική αρωγή, παρουσιάζοντας τις αποζημιώσεις αντικατάστασης της οικοσκευής, που δικαιούνται οι πολίτες από τον νόμο  και των επισκευών σε οικίες και επιχειρήσεις ως δώρο Μητσοτάκη. Ας θυμηθούν τις έκτακτες χρηματοδοτήσεις (5.000 και 8.000 ευρώ), όπως έχει πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αλλά και η ίδια σε άλλες περιοχές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί