Συνάντηση του δήμαρχου Χερσονήσου με τον υπ. Τουρισμού

Για τον λιμένα των Μαλίων

Μια εξαιρετικά εποικοδομητική συνεργασία με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού είχε σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος. Η πρώτη συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε με βασικό θέμα την ενημέρωση του Υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια για ζητήματα που αφορούν έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς Δήμους της χώρας. 

Παράλληλα ο Δήμαρχος παρουσίασε το όραμα της δημοτικής αρχής για την αξιοποίηση του συνόλου του παραλιακού μετώπου, με επόμενο μεγάλο στόχο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, την ολοκλήρωση ενός μεγαλόπνοου έργου, τόσο για τον τόπο αλλά και για την κοινωνία, αυτού του λιμένα των Μαλίων μετά την παραχώρησή του στο Δήμο πριν από δύο περίπου χρόνια από το Υπουργείο Τουρισμού. Ο Υπουργός ενημερώθηκε διεξοδικά για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής στην κατεύθυνση αυτή και την άμεση τοποθέτηση  συμβούλου που θα παρέχει τεχνικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για τη μαρίνα των Μαλίων, όπως επίσης και για τις διαδικασίες που ακολουθούν ο Δήμος και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο καθώς προχωρούν στην εξομοίωση της χερσαίας ζώνης του λιμένα κάτω από το ξενοδοχείο Αφροδίτη στις Γούβες, προκειμένου να δρομολογηθεί και εκεί η αξιοποίησή του, παράλληλα με τις λοιπές λιμενικές υποδομές.

Ο δήμαρχος, προς μεγάλη του ικανοποίηση, έλαβε τη δέσμευση της στήριξης του Υπουργού για την κατά το δυνατόν ταχύτερη αξιοποίηση του λιμένα των Μαλίων, ο οποίος μάλιστα δήλωσε πως θα στηρίξει με κάθε τρόπο τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Χερσονήσου και άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού.

«Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα μόνιμο δίαυλο επικοινωνίας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και μια ουσιαστική συνεργασία με τον κ. Κικίλια. Τον ευχαριστώ για την πρώτη γόνιμη και σημαντική συζήτησή μας. Πέρα από τις επόμενες συναντήσεις που προγραμματίζονται του απηύθυνα πρόσκληση να μας επισκεφθεί για να έχει πληρέστερη εικόνα της αμεσότητας επίλυσης που χρήζουν τα θέματα που έθεσα υπόψη του σήμερα,» δήλωσε ο κ. Σέγκος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί