Στα δικαστήρια η Μαργαρίτα Θεοδωράκη με 54χρονο που υποστηρίζει ότι είναι γιος του μουσικοσυνθέτη

Αίτημα προσωρινής διαταγής με το οποίο το Πρωτοδικείο Αθηνών θα απαγορεύει στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο “Θεοδωράκης” υπέβαλε η κόρη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, Μαργαρίτα. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί μέχρι αύριο το πρωί. O 54χρονος άνδρας υποστηρίζει ότι είναι γιος εκτός γάμου του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη.

Η κα Θεοδωράκη παρέστη στο δικαστήριο συνοδευόμενη από το δικηγόρο της Αλέξανδρο Λυκουρέζο. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην αίτησή της, ο συγκεκριμένος: “αυτοπροβάλλεται και αναμειγνύεται σε διάφορες εκδηλώσεις και καταστάσεις της ρέουσας κοινωνικής ζωής ως ο γιoς του Μίκη Θεοδωράκη.Εμφανίζεται ως πρόσωπο –γόνος ενός Πνευματικού ανθρώπου που έχει αναγνωρίσει η υφήλιος, δήθεν εκπρόσωπος και συνεχιστής της Ιστορίας και του βάρους του μουσουργού Μίκη Θοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί όλη την οικογένειά του και δη εμένα και χρησιμοποιεί το επίθετο ‘Θεοδωράκης’ ως απόρροια σχέσης πατρός προς τέκνο, επιχειρώντας να προσδώσει κύρος και βαρύτητα στο πρόσωπό του και συγχρόνως να προσδώσει κύρος και ποιότητα στην εκδήλωση που συμμετέχει, αλλά συγχρόνως προσπαθώντας να προσχωρήσει και να εγκριθεί από την οικογένεια του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη.Σε κάθε περίπτωση αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας του αποβιώσαντος .

Με τη συμπεριφορά του αυτή ο καθού η αίτηση, που την συνεχίζει μέχρι νυν και εκδηλώνει πρόθεση να τη συνεχίσει, προσβάλλει το δικαίωμα της προσωπικότητάς μου ως κληρονόμο και δικαιούχο του αποβιώσαντος πατρός μου και δη του βασικού στοιχείου αυτής , δηλαδή του επωνύμου ‘Θεοδωράκης’ με την παράνομη χρήση τούτου από τον καθού η αίτηση, που αποτελεί το βασικό στοιχείο εξατομίκευσης του προσώπου στον εξωτερικό κόσμο.Και ως αποτελούμενο από το κύριο όνομα και το επώνυμο χαρακτηρίζει εμένα ως πρόσωπο που προέρχομαι από την ίδια οικογένεια του αποβιώσαντος από τα πρόσωπα άλλων οικογενειών και το δε κύριο όνομά του τον διακρίνει από πρόσωπα της ίδιας οικογένειας μεταξύ τους…”

Στη διαδικασία παρέστη και ο Νίκος Κουρής ο οποίος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους επέμεινε πως είναι γιος του μουσικοσυνθέτη και πως άμεσα θα προχωρήσει και σε τεστ DNA προκειμένου αυτό να αποδειχθεί και τυπικά.

Μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής αναμένεται το επόμενο διάστημα να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η κ. Θεοδωράκη και στη συνέχεια η επί της ουσίας εκδίκαση της υπόθεσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί