Ραγκούσης για Cosco: Σταϊκούρας και Πλακιωτάκης διαπράττουν το αδίκημα της απιστίας

«Όχι μόνο έβαλαν την υπογραφή τους σε έγγραφα με αναληθή στοιχεία, αλλά ζημίωσαν με βάναυσο τρόπο το δημόσιο συμφέρον»

«Με τη διαφανή σύμβαση του 2016 ορίστηκε η Cosco να πάρει και το τελευταίο 16% των μετοχών του ΟΛΠ αποκτώντας τον έλεγχο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, μόνο με την προϋπόθεση πως από την πλευρά της ολοκλήρωνε κάποιες σημαντικές και συγκεκριμένες επενδύσεις», δήλωσε ο κ. Γιάννης Ραγκούσης Στο Κόκκινο 105.5, υπογραμμίζοντας πως «η Cosco όμως δεν έκανε πράξη τη δέσμευσή της».

Μιλώντας στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημείωσε πως «έχουμε πλέον όμως όλα τα έγγραφα στα χέρια μας που δείχνουν πως αποκλειστικός υπεύθυνος για τη μη πραγματοποίηση των επενδύσεων αυτών είναι η Cosco. Παρόλα αυτά έρχονται τώρα οι κ.κ Σταϊκούρας και Πλακιωτάκης και έφτιαξαν σύμβαση ισχυριζόμενοι ψευδώς πως δεν φέρει καμιά ευθύνη η κινεζική εταιρία, διαπράττοντας ουσιαστικά έτσι, το αδίκημα της απιστίας. Δεν τους επέβαλλαν βέβαια ούτε τις ποινικές ρήτρες που προβλέπονται από τη σύμβαση του 2016. Μια σύμβαση που όριζε πως αν η Cosco τηρούσε απόλυτα τις δεσμεύσεις της, αποδείκνυε δηλαδή πως είναι ένας καλός επενδυτής που λειτουργεί προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, θα λάμβανε και το υπόλοιπο 16%. Αν δεν το έκανε – όπως συμβαίνει τώρα – τότε θα καλούνταν να πληρώσει. Οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη όμως έρχονται τώρα ψευδόμενοι να τους παραδώσουν άνευ όρων το 16%».

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ωστόσο πως «κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι υπέρ της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου. Από την πλευρά μας τους προειδοποιήσαμε έγκαιρα πως αν προέβαιναν στην κίνηση αυτή θα είναι υπόλογοι, θα υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Αντίθετα όμως οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη προχώρησαν τη διαδικασία με τον τρόπο που έγινε. Προχώρησαν συνειδητά. Η απόφαση αυτή θα έχει δραματικές επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι τεράστια».

Τέλος, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τα εξοπλιστικά δήλωσε πως «στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε θέση εθνικής υπευθυνότητας. Έχουμε ξεκάθαρη θέση και εκφράζουμε σοβαρούς προβληματισμούς σε ορισμένα ζητήματα. Οι επιλογές που προσωπικά κάνει ο κ. Μητσοτάκης αφήνουν εκτεθειμένη τη χώρα. Έχουμε ένα πρωθυπουργό που αγοράζει ατομικά οπλικά συστήματα δισεκατομμυρίων ευρώ. Δεν λαμβάνει κανέναν υπόψη του από τους αρμόδιους που θα έπρεπε να συμβουλευτεί».

Πηγή: avgi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί