Επίθεση ακροδεξιών στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης (Βίντεο)

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη, όπου στις 18.30 είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα στην πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη, όταν ομάδα ακροδεξιών που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκε ξαφνικά και απρόκλητα στα άτομα που άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία ενόψει του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου που είναι προγραμματισμένο για τις 6:30 μμ.

Οι ακροδεξιοί πέταξαν πέτρες πυρσούς και άλλα αντικείμενα προκαλώντας την άμεση αντίδραση των συγκεντρωμένων οι οποίοι προσπάθησαν να αμυνθούν.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα δυναμική πορεία τους δρόμους της Σταυρούπολης πραγματοποίησαν μέλη της ΚΝΕ και Φοιτητικών Συλλόγων, αλλά και ομάδες της Αριστεράς καλώντας στην απογευματινή συγκέντρωση στην πλατεία Τερψιθέας, για να καταδικαστούν οι νέες επιθέσεις των φασιστοειδών, μέσα από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, υπό τα βλέμματα των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που παρακολουθούσαν αμέτοχες.

Στην πορεία συμμετείχαν επίσης μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί