Εμβολιασμοί: Αύριο ξεκινά η χορήγηση της 3ης δόσης

Αύριο, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου ξεκινά η χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού στους υγειονομικούς και τους άνω των 60 ετών.

O γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους έδωσε διευκρινήσεις για τη χορήγηση, τους δικαιούχους και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να κλείσει ραντεβού.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει αποκλειστικά για όσους ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες και παράλληλα έχουν λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου τουλάχιστον 6 μήνες.

Όπως είπε επίσης δεν θα αποστέλλεται SMS σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις για εμβολιασμό με την τρίτη δόση αλλά θα ακολουθηθεί η κλασική διαδικασία με το κλείσιμο των ραντεβού με είσοδο στην ψηφιακή πλατφόρμα emvolio.gov.gr ή μέσω των φαρμακείων: «H λίστα των δικαιούχων για τρίτη δόση, μόλις παρέρχεται το 6μηνο από την ημερομηνία της δεύτερης δόσης, θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε οι δικαιούχοι να μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την τρίτη δόση», ανέφερε.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Όσον αφορά στην επέκταση της τρίτης δόσης εμβολίου και σε άλλες ομάδες, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως οι σχετικές αποφάσεις θα παρθούν όταν γίνουν διαθέσιμα τα επιστημονικά δεδομένα από κλινικές έρευνες που πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο.

Οι εμβολιασμοί για την αναμνηστική δόση θα πραγματοποιούνται κυρίως με το εμβόλιο της Pfizer για όσους είχαν λάβει δύο δόσεις με το σκεύασμα της Pfizer, Moderna ή Astrazeneca ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα τι θα ισχύσει για όσους εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί