Δίπλα στους σεισμόπληκτους οι οικοδόμοι Ηρακλείου

Στις πληγείσες από το σεισμό  περιοχές στο Αρκαλοχώρι βρέθηκε την Τρίτη κλιμάκιο του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση του Συνδικάτου αναφέρεται:

Κλιμάκιο του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, βρέθηκε χθες στις πληγείσες από το σεισμό  περιοχές στο Αρκαλοχώρι  όπου μίλησε με συναδέλφους οικοδόμους αλλά και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. 

Διαπίστωσαν τις μεγάλες καταστροφές που έχει αφήσει ο σεισμός, αλλά και η έντονη μετασεισμική ακολουθία. Μπροστά στα μάτια τους είδαν να καταρρέει οίκημα σαν πύργος από άμμο.   

Ο σεισμός υπενθυμίζει με τον πιο οξυμμένο τρόπο το ζήτημα της αντισεισμικής θωράκισης. Μεγάλος αριθμός κτιρίων, όπως σχολεία, νοσοκομεία, κατοικίες, εργατικοί χώροι, βρίσκονται εκτός των αντισεισμικών προδιαγραφών ασφαλείας.

Η αντισεισμική θωράκιση της χώρας, η προστασία των κατοίκων και της περιουσίας τους από τους σεισμούς, αποτελεί σημαντικό έργο υποδομής άμεσης προτεραιότητας.

Απαιτούμε άμεσα από την κυβέρνηση:

  1. Να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να αποζημιωθούν οι πληγέντες για το σύνολο των καταστροφών που υπέστησαν από το σεισμό.
  2. Να υπάρξει άμεση μέριμνα για τη στέγασή τους.
  3. Να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση για να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες τους. 
  4. Κατασκευή έργων αντισεισμικής θωράκισης με ευθύνη του κράτους χωρίς οικονομική επιβάρυνση του λαού.
  5. Ουσιαστικό και συνεχή έλεγχο, με ευθύνη του κράτους, της στατικής επάρκειας και ασφάλειας όλων των κτιρίων.
  6. Προσανατολισμό των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους στον έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης για την ουσιαστική και συνδυασμένη εφαρμογή των κανονισμών για την εργασιακή και δημόσια ασφάλεια.

Το Συνδικάτο θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για μέτρα αντισεισμικής προστασίας αλλά και για αποζημίωση των πληγέντων στο 100% της ζημιάς.

Η ταξική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί