Τροπολογία από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των ειδικών φόρων στα καύσιμα

Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος κατέθεσε τροπολογία για τη μείωση των ειδικών φόρων στα καύσιμα.

Η τροπολογία προβλέπει τη μείωση των ΕΦΚ, με βάση τους ελάχιστους συντελεστές της Ε.Ε., στη βενζίνη, στο πετρέλαιο κίνησης και στο φυσικό αέριο, για την περίοδο από την 1η Οκτωβρίου 2021 έως και την 31η Μαρτίου 2022.

Παράλληλα, προβλέπει τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φωτιστικό πετρέλαιο, που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα θέρμανσης, κατά την περίοδο από την 15η Οκτωβρίου 2021 έως και την 30η Απριλίου 2022, όταν οι ανάγκες του πληθυσμού είναι αυξημένες.

Όπως σημειώνεται στην τροπολογία που κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας που συζητείται στη Βουλή, ο χρόνος της μείωσης μπορεί να παραταθεί για όσο διαρκεί η υπέρμετρη οικονομική επιβάρυνση των καταναλωτών.

Η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας επισημαίνει απέναντι στη «συνειδητή αδιαφορία της κυβέρνησης για το κύμα ακρίβειας που απειλεί με φτωχοποίηση την κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ. καταθέτει συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις ουσιαστικής προστασίας και στήριξης των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Η μείωση των συντελεστών ΕΦΚ συγκεκριμένων καυσίμων στα κατώτατα όρια της Ε.Ε., όπως περιλαμβάνεται στην τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., συνιστά μία αναγκαία και γενναία φορολογική ελάφρυνση των πολιτών, μπορεί να ανακόψει το κύμα ακρίβειας και ταυτόχρονα να αυξήσει την κατανάλωση των εν λόγω προϊόντων, καταλήγει στη δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί