Μηνυτήρια αναφορά από έξι δικηγόρους για το ξεπούλημα της ΔΕΗ

Για την διερεύνηση τυχόν τέλεσης εγκλημάτων, χειραγώγησης μετοχής εισηγμένης εταιρείας, απιστίας και παράβασης καθήκοντος

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν έξι δικηγόροι στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν συνάγεται ότι υπάρχουν «αποχρώσες ενδείξεις για την διάπραξη του αδικήματος της χειραγώγησης μετοχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο». Παράλληλα καταγγέλλουν και την «ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος».

Οι δικηγόροι περιγράφουν στην αναφορά τους ότι η μετοχή της ΔΕΗ άρχισε να υποχωρεί χωρίς προφανή λόγο και από τα 10.50 ευρώ βρέθηκε την ημέρα της ανακοίνωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στα 9,0200 ευρώ.

Σημειώνουν επίσης ότι μέσα σε εννέα συνεδριάσεις άλλαξαν χέρια 6 εκατ. μετοχές που «αντιστοιχούν στο 5.5% του free float της ΔΕΗ».

Οι ίδιοι στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επικαλούνται σειρά δημοσιευμάτων αναφορικά με το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Οι δικηγόροι που την υπογράφουν είναι ο Αγαμέμνων Τάτσης, Χρήστος Πετράκος, Γεώργιος Λιάπης, Κώστας Χαρίτου, Γιώργος Κακουλάκης και ο Λεωνίδας Στάμος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί