Κλιμάκια του ΚΚΕ στα χωριά του πρώην Δήμου Καζαντζάκη

Στα χωριά του πρώην Δήμου Καζαντζάκη βρέθηκαν κλιμάκια της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης, με επικεφαλής τον Αντρέα Κοκοσάλη και της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Γενετζάκη

Τα κλιμάκια βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στα χωριά Χουδέτσι, Αγιές Παρασκιές και Μελέσσες, όπου κατέγραψαν εκτεταμένες φθορές και ζημιές σε δεκάδες σπίτια, μικρές επιχειρήσεις, αποθήκες, δημόσια κτίρια όπως σχολεία, εκκλησίες. Ζημιές υπέστη και το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος στο Χουδέτσι. 

Τα κλιμάκια κάλεσαν του κατοίκους των χωριών να μην χάσουν ούτε λεπτό αλλά οργανωμένα να ασκήσουν πίεση προς το Δήμο και το κράτος ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των κατοίκων της περιοχής με προτεραιότητα την άμεση στέγαση τους, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και μέριμνα για τους υπερήλικες και τις ευπαθείς ομάδες. Επιπλέον, άμεσα να εξασφαλιστεί η σίτιση και να ξεκινήσει ο έλεγχος των σπιτιών, καταστημάτων και δημοσίων κτιρίων καθώς και η αποκατάσταση των υποδομών. 

Παράλληλα, τα κλιμάκια του ΚΚΕ κάλεσαν τους κατοίκους να παλέψουν ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την καταβολή αποζημιώσεων στο 100% των ζημιών, χωρίς προϋποθέσεις, να προχωρήσει η αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες και να κηρυχτεί άμεση η περιοχή και όλη η Κρήτη συνολικά ως πληγείσα περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί