Στο Αρκαλοχώρι κλιμάκιο του ΚΚΕ

Στο Αρκαλοχώρι Μινώα Πεδιάδος παραμένει το κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Κρήτης με την «Λαϊκή Συσπείρωση». Το κλιμάκιο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο Αρκαλοχώρι, αφού κατέγραψε την τεράστια καταστροφή και στα χωριά Αρχοντικό, Βόνη, Γαλατά, Πατσίδερο, Ζήντα κ.α. Στην συνέχεια παρενέβη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αρκαλοχώρι με υπηρεσιακούς παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας και της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης υπό τον υπουργό Χ. Στυλιανίδη.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ αφού καυτηρίασε την παντελή έλλειψη μέτρων πρόληψης και ελέγχου εδώ και 4 μήνες στην περιοχή μετά τον μεγάλο σεισμό του Ιουνίου, κατήγγειλε και την προσπάθεια εξωραϊσμού της κατάστασης από τον υπουργό και την απόπειρα υποβάθμισης της τεράστιας καταστροφής που έχει υποστεί η περιοχή. Είναι χαρακτηριστική η κατάσταση στα σχολεία της πρωτοβάθμιας του νομού, όπου από τα 380 συνολικά και τα 85 που έχουν δώσει στοιχεία για την κατάσταση των κτηρίων, τα 48 δηλώνουν σοβαρές ζημιές. Σε αυτά δεν υπολογίζονται καν τα σχολεία των δήμων Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών-Αστερουσίων που επλήγησαν σφοδρά και στα οποία δεν έχουν καταγραφεί ακόμα οι ζημιές.

  Το κλιμάκιο ζήτησε από τον υπουργό άμεσα να εξασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των κατοίκων της περιοχής με προτεραιότητα την άμεση στέγαση τους, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και μέριμνα για τους υπερήλικες και τις ευπαθείς ομάδες. Επιπλέον, άμεσα να εξασφαλιστεί η σίτιση και να ξεκινήσει ο έλεγχος των σπιτιών, καταστημάτων και δημοσίων κτιρίων καθώς και η αποκατάσταση των υποδομών. Παράλληλα, το κλιμάκιο του ΚΚΕ ζήτησε άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την καταβολή αποζημιώσεων στο 100% των ζημιών, χωρίς προϋποθέσεις, να προχωρήσει η αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες και να κηρυχτεί άμεση η περιοχή και όλη η Κρήτη συνολικά ως πληγείσα περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί