Συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης

Αντιπροσωπεία κλιμακίου της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Βασιλειάδη Σάββα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Κρήτης, Συντυχάκη Μανόλη, μέλος της ΕΠ Κρήτης και βουλευτή του ΚΚΕ και Περατσάκη Γιώργο, μέλος της ΤΕ Ηρακλείου, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Παναγιώτη Αντωνακάκη, την αντιπρόεδρο Νατάσα Παγκάλου καθώς και τον προπονητή Διάκο Περικλή.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ για τις προσπάθειες τους να κρατήσουν όρθια τα σωματεία και τις λειτουργικές ανάγκες των εγκαταστάσεων, απέναντι στην τραγική υποχρηματοδότηση και συνολικά την πολιτική εμπορευματοποίησης του αθλητισμού που εφαρμόζει η τωρινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με τα έξοδα να έχουν μεγαλώσει, αφού η ευθύνη για τα πρωτόκολλα προστασίας από τον κορωνοϊό, μεταφέρεται στις πλάτες των σωματείων και των αθλητών. Επιπλέον, σε κακή κατάσταση βρίσκονται και τα στάδια και οι αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου υπάρχουν τέτοια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στις πρόσφατα ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του σταδίου Ελευθερίας στο Ηράκλειο, το νέο ταρτάν είναι κατεστραμμένο, ενώ αντίστοιχα προβλήματα έχουν και τα υπόλοιπα στάδια που αξιοποιούνται στην Κρήτη, από τη Κίσσαμο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Πέραμα, τα Μάλια, τον Άγιο Νικόλαο, τη Σητεία και την Ιεράπετρα. Στα Χανιά, αθλήματα των ρίψεων γίνονται σε αυτοσχέδιες εγκαταστάσεις, ενώ χρόνια τώρα υπάρχει η ανάγκη κλειστού προπονητηρίου σε μια περιοχή, όπως η Κρήτη, με εκατοντάδες αθλητές και σημαντικές διακρίσεις.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ ανέδειξαν τις παρεμβάσεις του Κόμματος απέναντι στις αντιδραστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, η οποία με το νέο αθλητικό νόμο και το μητρώο των σωματείων, με πρόσχημα τη διαφάνεια, επιδιώκει να βάλει με το ζόρι τους “ημέτερους” στις ομοσπονδίες, να βάλει λουκέτο σε πολλά σωματεία, να κάνει κυνηγούς χορηγών τα υπόλοιπα και να μαζέψει την πίτα για μεγάλες επενδύσεις στον αθλητισμό, στις πλάτες γονέων, αθλητών και προπονητών.

Στον αντίποδα βρίσκεται μόνο το ΚΚΕ, πάγια θέση του οποίου είναι ότι ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα και ανάγκη, ειδικά των νέων ανθρώπων. Ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός, που πρέπει να ξεκινά από το σχολείο, με εξασφαλισμένη τη μαζική, καθολική πρόσβαση του λαού σε σύγχρονες και οργανωμένες αθλητικές υποδομές, με την υποστήριξη επιστημονικού δυναμικού και με στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων, ώστε να μπορούν να προάγουν τον πρωταθλητισμό.

Τέλος, το κλιμάκιο του ΚΚΕ τόνισε τη στήριξη του Κόμματος στις διεκδικήσεις των σωματείων και ανέδειξε την ανάγκη οργανωμένης μαζικής διεκδίκησης επαρκούς χρηματοδότησης, σύγχρονων εγκαταστάσεων και εξοπλισμού, μαζί με τους γονείς, τους αθλητές και συνολικά τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της Κρήτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί