Αυταρχική κυβέρνηση: Επιβάλλουν με νόμο λογοκρισία στην κριτική των μέσων με απειλή φυλάκισης!

Είναι απίθανα πράγματα όσα αυτή η κυβέρνηση εφαρμόζει, χωρίς στην ουσία να αντιλαμβάνεται η κοινωνία, λόγω των εξαγορασμένων μέσων ενημέρωσης. Στις αλλαγές στον ποινικό Κώδικα υπάρχει άρθρο με το οποίο μπορεί να χαρακτηρίζει “ψευδή είδηση” και διασπορά της την οποιαδήποτε κριτική και να επιβάλλει ποινή φυλάκισης στο δημοσιογράφο ή το ιδιοκτήτη του μέσου!

Διαβάστε πώς ήταν το άρθρο 191 και πώς το αλλάζουν:

Άρθρο 191 υφιστάμενου Ποινικού Κώδικα

1.Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή.

2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος της πράξης της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας.

Το νέο άρθρο που προωθούν:

Εικόνα

Δηλαδή, αν κάποιος πει ή γράψει ότι ο Μητσοτάκης δεν τα κατάφερε με την πανδημία και έχει ευθύνη γι αυτό που συμβαίνει στη χώρα, μπορεί να καταδικαστεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων! Το ίδιο για την κριτική στα εθνικά θέματα ή την οικονομία! Αν γράψει κάποιος ότι ο Μητσοτάκης είναι ενδοτικός στον Ερντογαν, πάει μέσα γιατί κλονίζει την εμπιστοσύνη στην Εθνική Άμυνα!

Αυτά βέβαια είναι φασιστικής ΄΄’έμπνευσης και θυμίζουν τις δικτατορίες, του Πάγκαλου, του Μεταξά, του Παπαδόπουλου…

Θα το αφήσουμε να περάσει έτσι; Αυτή είναι κατάλυση της Δημοκρατίας.

Εξαγόρασαν τη μεγάλη πλειοψηφία των μέσων, αλλά δεν τους φτάνει, θέλουν να τρομοκρατήσουν όσους δεν εξαγοράστηκαν!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί