Βγήκαν στην Κρήτη οι μετανάστες που διασώθηκαν (φωτο)

(η κεντρική φωτο από parakritika.gr)

Στις 6 το πρωί του Σαββάτου έφτασαν τελικά στα Χανιά οι 100 από τους συνολικά 152 μετανάστες που διασώθηκαν χθες στα ανοικτά της Μεσσηνίας και που έφτασαν έξω από το λιμάνι της Παλαιόχωρας με το τάνκερ «Αριστοφάνης», στη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Δείτε επίσης: Επιχείρηση διάσωσης 150 μεταναστών- Μεταφέρονται στην Παλαιόχωρα- Αγνοείται μια γυναίκα

Στην κατασκήνωση του Καλαθά οι μετανάστες μετά την επιχείρηση διάσωσης

Ήταν μία διαδικασία η οποία διήρκησε πολλές ώρες, όπως μεταδίδει το zarpanews.gr, καθώς αρχικά δεν ήθελαν να αποβιβαστούν σε σκάφη που θα τους μετέφεραν στην Παλαιόχωρα. Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις ενώ λίγο πριν τα μεσάνυχτα μία μικρή αντιπροσωπεία ατόμων έφτασε στο λιμάνι για να βεβαιωθούν ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο στο ελληνικό έδαφος.

φωτο: zarpanews.gr

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα μεταφέρθηκαν με σκάφος του Λιμενικού έξι από τα 152 άτομα. Δύο από αυτούς που βρέθηκαν στη στεριά είναι έφηβοι, με τον ένα να φέρει ελαφρύ τραύμα στο πόδι, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε μία γυναίκα που έχει κάταγμα στον γοφό.

φωτο: zarpanews.gr

Τους υποδέχτηκε κλιμάκιο των εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, ενώ την επιχείρηση συντόνισε ο Περιφερειακός Διοικητής – Αρχηγός της 7ης Διοικητικής Περιφέρειας Λιμενικού Κρήτης, Σπύρος Πασάκος.

φωτο: zarpanews.gr

Για αρκετή ώρα συνεχίστηκαν οι διαβουλεύσεις των Διοικητών, Υποδιοικητών και του Αρχηγού Λιμενικού Κρήτης με τους υπόλοιπους επιβαίνοντες στο τάνκερ προκειμένου να μεταφερθούν με ασφάλεια στο λιμάνι της Παλαιόχωρας, στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου στα Χανιά.

Τελικά, μεταφέρθηκαν 100 άτομα με τρία λεωφορεία στα Χανιά, όπου ο Δήμος έχει προετοιμάσει την παιδική κατασκήνωση στον Καλαθά για την φιλοξενία τους, ενώ αναμένονται τις επόμενες ώρες και οι υπόλοιποι.

Όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος Χανίων Ελένη Ζερβουδάκη, όλοι όσοι έχουν μεταφερθεί μέχρι στιγμής στον Καλαθά είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο είναι φανερά εξαντλημένοι. 

Τέλος σύμφωνα με την ΕΡΤ Χανίων, έχει ήδη δοθεί το “πράσινο φως”, ώστε το τάνκερ να συνεχίσει το ταξίδι του με προορισμό την Αίγυπτο, μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί