Κυβέρνηση ειδικού σκοπού

Του Πέτρου Κατσάκου

Δεν πήραν την εξουσία για να κυβερνήσουν, αλλά για να διαλύσουν και να ξεπουλήσουν. Και δεν είναι υπερβολή ούτε κακεντρέχεια αυτό που λέμε. Γιατί όπου και όποτε χρειάστηκε να κυβερνήσουν, απέτυχαν παταγωδώς.  Όποτε χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν μια κρίση, τα έκαναν μαντάρα. Ο τρόπος που αντιμετώπισαν την πανδημία, για παράδειγμα, ή τις πυρκαγιές είναι τα χειροπιαστά παραδείγματα για τον τρόπο διακυβέρνησης που μας ξημέρωσε εκείνο το καλοκαιρινό βράδυ του 2019. Δεν έγιναν κυβέρνηση εξάλλου για να κυβερνήσουν και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του μέσου πολίτη και του εργαζόμενου ούτε καν για να δώσουν ανάσα στη μεσαία τάξη, όπως διατυμπάνιζαν.

Έγιναν κυβέρνηση για να φέρουν εις πέρας ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Είναι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Κι αυτόν τον σκοπό υπηρετούν με πράξεις καθημερινά. Μεθοδικά και συγκροτημένα έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα στην εφαρμογή ενός ληστρικού ασφαλιστικού συστήματος, έχουν βάλει σε εφαρμογή την υποβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου προς όφελος των ιδιωτών, έχουν αφήσει να σαπίζει το ΕΣΥ μεταφέροντας ανυπολόγιστα κέρδη στους επιχειρηματίες της Υγείας, έχουν ξηλώσει κάθε ίχνος προστασίας των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα και τώρα προχωρούν στο ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών ενέργειας. Και κάπου στο βάθος αχνοφαίνεται και η ιδιωτικοποίηση της παροχής του νερού, που, όπως κατά καιρούς μας έχουν εξηγήσει, “είναι υπερβολικά φθηνό στην Ελλάδα”.

Όλα αυτά, όμως, πρέπει να τους τα πιστώσουμε, γιατί όλα αποτελούν πράξεις πιστής εφαρμογής τού προεκλογικού τους προγράμματος, το οποίο τώρα διεκπεραιώνουν. Γι’ αυτό έγιναν κυβέρνηση εξάλλου και όχι για να κυβερνήσουν δίνοντας λύσεις στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη και την αντιμετώπιση κρίσεων. Εκεί δεν το έχουν. Και δεν το έχουν γιατί δεν τους ενδιαφέρει η ακρίβεια στο σούπερ μάρκετ, δεν τους νοιάζει ο λογαριασμός της ΔΕΗ, δεν τους κόφτει αν υπάρχουν σχολεία, δάσκαλοι, γιατροί και πυροσβέστες.  Ήρθαν να κλείσουν δουλειές και μετά να φύγουν.

Από την “Αυγή

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Κυβέρνηση ειδικού σκοπού”

  1. σύντροφος αλλοδαπού

    Επιτέλους να φύγουν γιατί βαρέθηκα να με απειλούν με απέλαση από την ίδια μου τη χώρα. Καταντήσανε αηδία πια με το ρατσισμό τους και τα πρόθυμα ανθρωπάκια που τον υπηρετούν στις αρμόδιες “αρχές”.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί