Καπραβέλος: Σχεδόν στο 100% η πληρότητα των ΜΕΘ στη βόρεια Ελλάδα

Στο 100% φτάνει σχεδόν η πληρότητα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας τόνισε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος ενώ ανέφερε ότι η πλειοψηφία των νοσηλευομένων είναι ανεμβολίαστοι.

«Η Βόρεια Ελλάδα πιέζεται πολύ με ασθενείς που αρνούνται να εμβολιαστούν. Είναι οι πιο ευάλωτοι. Όλες οι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα έχουν φτάσει σε πληρότητα σχεδόν 100%. Αυτοί που έρχονται είναι ανεμβολίαστοι. Η πανδημία έχει εντοπιστεί εκεί, έχει εντοπίσει τους ευάλωτους και τους μολύνει και τους καταστρέφει. Στο νοσοκομείο μας αυτοί που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ είναι όλοι ανεμβολίαστοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Ωστόσο, σημείωσε ότι ελπίζει το φαινόμενο αυτό να είναι προσωρινό, «να μην είναι η αρχή μιας τραγωδίας» και να οφείλεται στην επιστροφή των εκδρομέων.

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως πλέον ο κορονοϊός είναι η πανδημία των ανεμβολίαστων και επεσήμανε οτι «η Δράμα έχει δώσει τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών ανά 100.000 κατοίκους κι έχει το μικρότερο εμβολιασμού», επισήμανε.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε στην επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια και τόνισε οτι είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 78%.

Όμως στις θεολογικές σχολές το ποσοστό των εμβολιασμένων φοιτητών δεν ξεπερνά το 43% και υπογράμμισε οτι «η εκκλησία πρέπει να πάρει πάνω της το θέμα αυτό».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί