Στην κατασκήνωση του Καλαθά οι μετανάστες μετά την επιχείρηση διάσωσης

Σε εξέλιξη είναι ακόμα η μεταφορά 152 μεταναστών στο λιμάνι της Παλαιόχωρας οι οποίοι αμέσως μετά την αποβίβασή τους θα μεταφερθούν στα Χανιά, και συγκεκριμένα στην παιδική κατασκήνωση του Καλαθά.

Δείτε επίσης: Επιχείρηση διάσωσης 150 μεταναστών- Μεταφέρονται στην Παλαιόχωρα- Αγνοείται μια γυναίκα

Πρόκειται, σύμφωνα με το zarpanews.gr, για 152 μετανάστες (81 άνδρες, 23 γυναίκες, 48 παιδιά) που έρχονται κυρίως από Ιράκ, Ιράν και Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη, οι μετανάστες δεν έχουν κατέβει ακόμα από το πλοίο καθώς επιθυμούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

“Βρίσκονται εν πλω, υπάρχουν διαπραγματεύσεις για το αν θα κατέβουν η όχι. Επιθυμούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ιταλία.

Υπενθυμίζεται ότι τους μετανάστες περισυνέλλεξε νωρίτερα σήμερα, δεξαμενόπλοιο από τη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της νησίδας Σχίζας στη Μεσσηνία και τους μετέφερε στην Παλαιόχωρα.

“Άλλη μία δυσάρεστη εξέλιξη. Βλέπουμε ανθρώπους που έχουν ξεριζωθεί από τον τόπο τους να μεταφέρονται με σαπιοκάϊκα” είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, ξεκαθαρίζοντας ότι θα μεταφερθούν προσωρινά στα Χανιά μέχρι να γίνει η πλήρης ταυτοποίησή τους ενώ στην συνέχεια θα μεταφερθούν στην Αθήνα.

“Από την πλευρά του ο Δήμος Χανίων αντιμετωπίζει την δυσκολία του χώρου. Έχουμε πάρει άδεια από το Υπουργείο Εργασίας και επειδή δεν υπάρχει χώρος στο Κλειστό Κολυμβητήριο, θα μεταφερθούν στον χώρο της παιδικής κατασκήνωσης (στον Καλαθά)” είπε ο κ. Σημανδηράκης.

Από το πρωί, συνεργεία του Δήμου έχουν προετοιμάσει την υποδοχή τους. Έχουν στήσει σκηνές, έχουν ετοιμάσει τα μαγειρεία καθώς θα φιλοξενηθούν εκεί για λίγες ημέρες όπου θα τους παρέχονται τα είδη πρώτης ανάγκης.\

Ο Δήμος Χανίων είναι σε συνεννόηση με την Αστυνομία και το Λιμεναρχείο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η υποδοχή τους με ασφάλεια.

Εθελοντές, και κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα”, είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

“Ακόμα δεν έχουμε βρει έναν χώρο ο οποίος θα μπορεί με αξιοπρέπεια να φιλοξενήσει αυτούς τους ανθρώπους. Υπάρχει ένα αίτημα που εδώ και χρόνια έχει διατυπωθεί να έχουμε έναν χώρο, σαν Δήμος, ο οποίος θα μπορεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες διότι η κατάσταση είναι άσχημη. Υπάρχει κατάσταση πολέμου”. είπε με την σειρά του ο Γιάννης Σαρρής.

“Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος μίας αξιοπρεπούς φιλοξενίας -προσωρινής βεβαίως- των μεταναστών” είπε και ο κ. Τάσος Βάμβουκας.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι καλοδεχούμενοι. Φτάνουν να ναυαγούν σε σαπιοκάραβα και να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης διακινητών επειδή υπάρχει μία πολιτική από την Ε.Ε και την ελληνική κυβέρνηση, αποκλεισμού τους, της Ευρώπης φρούριο, που λέμε” τόνισε ο Σεραφείμ Ρίζος.

“Ανοίξαμε την κατασκήνωση για να υποδεχθούμε αυτούς τους ανθρώπους είναι ενημερωμένος ο Ερυθρός Σταυρός, το Χαμόγελο του Παιδιού, η Ύπατη Αρμοστεία, γιατροί, ο ΕΟΔΥ. Είμαστε καθόλα έτοιμη. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά. Δυστυχώς βρισκόμαστε πάλι στην δύσκολη θέση να υποδεχθούμε αθώες ψυχές γιατί μεταξύ αυτών βρίσκονται μικρά παιδιά, αλλά και ενήλικες που ψάχνουν μια καλύτερη ζωή” είπε από την παιδική κατασκήνωση, η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί