Ένα βήμα πριν το lockdown βρίσκονται Δράμα, Ξάνθη και Καστοριά

«Kοκκίνισαν» στον επιδημιολογικό χάρτη οι εν λόγω περιοχές. 

Προς μίνι lockdown οδεύουν Δράμα, Ξάνθη και Καστοριά. Οι τρεις περιφερειακές ενότητες πέρασαν ήδη στο «κόκκινο» στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας.

Την ίδια ώρα, στο «κόκκινο» παραμένουν και οι περιφέρειες Πιερίας, Ημαθίας, Πρέβεζας, Καβάλας και Αργολίδας. Αντίθετα, η Ευρυτανία βγήκε από το κόκκινο χρώμα στον επιδημιολογικό χάρτη.

Ειδικότερα στην Καστοριά, ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου στο 3,23% καταγράφοντας εβδομαδιαίο κινητό μέσο όρο κρουσμάτων 45,1 ανά 100.000 κατοίκους.

Επίσης στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στο 2,29% και ο κινητός μέσος όρος κρουσμάτων τα 42,8 ανά 100.000 κατοίκους εβδομαδιαίως.

Στην Περιφέρεια Ξάνθης ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στο 1,59% και ο κινητός μέσος όρος κρουσμάτων τα 43 ανά 100.000 κατοίκους εβδομαδιαίως.

Αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο προβλέπεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 01.00 έως τις 06.00 το πρωί, με παράλληλη απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση. 

Σημειώνεται ότι όσον αφορά τη μεγάλη διασπορά στη Θεσσαλονίκη και τους φόβους για επικείμενο lockdown, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε: «Δεν υπάρχει στην ατζέντα στης κυβέρνησης το lockdown στη Θεσσαλονίκη, δεν είμαστε μπροστά σε αυτό. Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά στα σχολεία, η πεποίθησή μας να μείνουν τα σχολεία ανοικτά βασίζεται σε ένα μελετημένο σχέδιο που σε συνεργασία όλων μας μας παρέχει την ασφάλεια για να εφαρμοστεί. Περιμέναμε την αύξηση των κρουσμάτων σε αυτές τις ηλικίες», συνέχισε, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης είναι προς την κατεύθυνση η εκπαίδευση να μείνει ανοικτή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί