«Ηράκλειο, Ημέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2021» από αύριο

Έως τις 27 Σεπτεμβρίου στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου.

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνουν τις εκδηλώσεις «Ηράκλειο, Ημέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2021/Heraklion Cretan Gastronomy Days 2021» από την Παρασκευή 24 μέχρι και την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού). 

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης, στην προβλήτα του «Μικρού Κούλε» με γνωστούς chef που θα δώσουν δυνατές γεύσεις και μαγειρικές εμπειρίες, με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, έκθεση παραδοσιακών προϊόντων καθώς και παραδοσιακά εδέσματα για όλους αλλά και τη συμβολή τοπικών σωματείων και συλλόγων που θα συμβάλουν τα μέγιστα με τις συνταγές και τις γνώσεις τους στην παραδοσιακή κουζίνα.

Το πρόγραμμα παράλληλα περιλαμβάνει και δύο ενδιαφέρουσες ημερίδες για τα «Τοπικά προϊόντα και γαστρονομία, η πρόταση για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη» καθώς και για την «Γαστρονομία στην Κρήτη, καλές πρακτικές: Θεματική Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου».

Ο χώρος των εκδηλώσεων θα λειτουργεί την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου από τις 17:00 έως τις 23:00 και το Σάββατο, την Κυριακή και την Δευτέρα από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 23:00 το βράδυ.      

Πρόκειται για την 3η διοργάνωση από το 2018 μέχρι σήμερα, μετά από μία παύση το 2020 λόγω της πανδημίας COVID-19. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις προηγούμενες διοργανώσεις χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες των εκδηλώσεις γαστρονομίας στο Ηράκλειο, που θέλησαν να γευτούν αυθεντικές  παραδοσιακές συνταγές από γνωστούς chef καθώς και κρητικά προϊόντα που πρόσφεραν ντόπιοι παραγωγοί. Το 2018  οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 6.500 και το 2019 ήταν περισσότεροι από 13.000 άτομα.

Το «Ηράκλειο, Ημέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2021/Heraklion Cretan Gastronomy Days 2021» διοργανώνει φέτος o Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την Πέριφέρεια Κρήτης, τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, τη ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη. Συνδιοργανωτές είναι η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου, το Wines Of Crete, το Σωματείο Μαγείρων & Λοιπού Προσωπικού Κουζίνας, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, η Ένωση Τουριστικών Ταξιδιωτικών Γραφείων Accta, η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασώσεων και Ναυαγοσωστών Ηρακλείου, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, η Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θραψανού, το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας.

Σε όλες τις εκδηλώσεις εφαρμόζονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί