Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την οδική ασφάλεια και τη βιώσιμη κινητικότητα από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα θέματα οδικής ασφάλειας και βιώσιμης κινητικότητας βρέθηκαν στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργάνωσε με επιτυχία ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου στο χώρο του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Αρκαλοχωρίου.

Στην ημερίδα, η οποία εντάσσονταν στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Μινώα για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021», μίλησαν για την ανάγκη υιοθέτησης πολιτικών οδικής ασφάλειας και προαγωγής βιώσιμων προτύπων κινητικότητας οι κ.κ. Γιάννης Λιονάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου ΕΣΥΠΡΟΤΑ και Mαρία Σίτη, Συγκοινωνιολόγος, MSc. Πολεοδόμος. Παράλληλα, έγινε παρουσίαση των καινοτόμων «πράσινων» δράσεων του ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου από τον Δ/ντη αυτού κ. Εμμανουήλ Καγιαμπάκη.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης αναφέρθηκε στις πολιτικές του Δήμου για την προώθηση δράσεων βιώσιμης κινητικότητας, προώθησης της ηλεκτροκίνησης και υλοποίησης παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης στις υποδομές του Δήμου – σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικούς σταθμούς, κ.α. – επισημαίνοντας την ξεκάθαρη βούληση της Δημοτικής Αρχής να διαμορφώσει συνθήκες αειφόρου ανάπτυξης στο Δήμο με δεδομένη και την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί