Κρήτη: Ζευγάρι ηλικιωμένων «έφυγε» από κορονοϊό με διαφορά τριών ημερών

Ένα γεγονός που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Καλαμαύκας έλαβε τίτλους τέλους χθες, Τρίτη, με την ταφή μιας 97χρονης η οποία έχασε τη ζωή της από κορονοϊό, τρεις μόλις μέρες μετά το θάνατο του συζύγου της ετών 94, επίσης από κορονοϊό.

Οι δύο ηλικιωμένοι ήταν από τους ελάχιστους της κοινότητας που σε τέτοια ηλικία δεν είχαν κάνει το εμβόλιο, ανέφερε στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Κρασσάς, και παραμένει άγνωστο το πως ήρθαν σε επαφή με τον ιό.

Ο κ. Κρασσάς ανέφερε πως σήμερα πρόκειται να γίνει απολύμανση στο σπίτι τους και στη γύρω περιοχή, ενώ μετά τη σχετική ιχνηλάτηση που έχει γίνει στην ευρύτερη οικογένεια και σε κοντινά πρόσωπα των ηλικιωμένων δεν έχει βρεθεί άλλο κρούσμα.

Ο πρόεδρος της κοινότητας έστειλε ένα δυνατό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού ειδικά σε άτομα τέτοιων ηλικιών, στους οποίους ο κορονοϊός προκαλεί πολύ μεγαλύτερες επιπλοκές απ’ ότι σε νεότερα άτομα, αναφέροντας και ο ίδιος πως αν οι δύο κάτοικοι είχαν εμβολιαστεί είναι πολύ πιθανό να ζούσαν ακόμα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί