Σε σχολεία στο Ρέθυμνο ο Αν. Ξανθός

Επισκέψεις στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου και στο 1ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου πραγματοποίησε στις 20/9/2021 ο Βουλευτής Ρεθύμνου και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Ξανθός. Στις επισκέψεις συμμετείχαν επίσης ο Γιώργος Τρούλης, Αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, υπεύθυνος Παιδείας της ΝΕ Ρεθύμνου, μέλος ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Γιώργος Βλαστός, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων ο Α. Ξανθός ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και τόνισε ότι για μια υγειονομικά ασφαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς χρειάζονται άμεσες και σοβαρές παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειας των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους. Πολύ περισσότερο φέτος που οι ειδικοί προειδοποιούν πως τα σχολεία ενδέχεται να μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει, με κάθε δυνατό τρόπο, τον καθολικό εμβολιασμό εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών. Από αυτή τη θέση αρχής, καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως σύμφωνα με τις οποίες, τα παιδιά που με ευθύνη των γονέων τους, όχι μόνο δεν εμβολιάζονται αλλά δεν υποβάλλονται σε τεστ, θα στερούνται το συνταγματικό δικαίωμα της μόρφωσης.

Ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε επίσης στα αναγκαία μέτρα για την υγειονομικά ασφαλή λειτουργία σχολείων και πανεπιστημίων, όπως: η αραίωση των πολυπληθών σχολικών τμημάτων, η διενέργεια αξιόπιστων τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, η βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στα σχολεία και πολλά άλλα που έχουν προτείνει οι επιστήμονες, οι εκπαιδευτικοί φορείς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Μέτρα που αν είχαν εφαρμοστεί πέρυσι, η Ελλάδα δε θα κατέγραφε αρνητικό ρεκόρ στην Ευρώπη αναφορικά με το διάστημα που τα σχολεία παρέμειναν κλειστά. Το υπουργείο Παιδείας, έχοντας «στην πλάτη του» την κολοσσιαία αυτή αποτυχία, νομίζει ότι με «πρωτόκολλα» όπως το 50%+1, θα πετύχει καλύτερες επιδόσεις τη φετινή χρονιά. Ένα ακόμη λάθος σε βάρος της υγείας των παιδιών και της εκπαίδευσής τους.

Αντί λοιπόν η υπουργός Παιδείας να περιφέρεται στους τηλεοπτικούς σταθμούς και να γίνεται κήρυκας διχασμού και κοινωνικού αυτοματισμού, ας αποδεχτεί άμεσα την πρότασή μας: να συγκληθούν σε κοινή συνεδρίαση οι Επιτροπές Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ώστε να συζητηθεί το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, παρουσία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

21/9/2021

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί