Παρέμβαση του Άρειου Πάγου για τις μηνύσεις εναντίον εκπαιδευτικών από αρνητές

Να διερευνήσουν τάχιστα τις εν λόγω υποθέσεις ζητεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής

Την παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή προκάλεσαν οι πρόσφατες μηνύσεις των αντιμεβολιαστών κατά εκπαιδευτικών, οι οποίοι καλούνται να εφαρμόσουν το νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζαχαρής παρήγγειλε στους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών της χώρας να διερευνήσουν τάχιστα εάν οι ενέργειες των αντιεμβολιαστών κατά εκπαιδευτικών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει.

Ακόμη, ο κ. Ζαχαρής ζητεί, λόγω της σοβαρότητας των εν λόγω υποθέσεων, η παρέμβασή τους να είναι άμεση και συνεχής με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο σήμερα, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τρία σχετικά περιστατικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πύργο.

Στην Αθήνα στο Λαϊκό νοσοκομείο, η κόρη ηλικιωμένου ασθενούς με κορωνοϊό μπήκε στο νοσοκομείο άρχισε να βιντεοσκοπεί και να απειλεί μια γιατρό, λέγοντας, μάλιστα, ότι μπορεί να θεραπεύσει τον πατέρα της με αλόη.

Στον Πύργο, γονείς αρνητές του κορωνοϊού κατέθεσαν μηνύσεις κατά τριών εκπαιδευτικών σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο, με κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εσχάτη προδοσία και βασανισμό.

Στη Θεσσαλονίκη, Πατέρας αρνητής του κορωνοϊού εισέβαλε στο 2ο δημοτικό σχολείο της Θέρμης, αρνούμενος να προσκομίσει τη σχολική κάρτα όπου θα έπρεπε να έχει καταχωρήσει το αρνητικό τεστ του παιδιού του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Φίλης, από το βήμα της Βουλής, άσκησε δριμεία κριτική στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατηγορώντας τη ότι δεν παίρνει σαφή θέση ενάντια στους αρνητές καθώς «λίγοι φανατικοί αντιεμβολιαστές, ενθαρρύνονται στις ακραίες αντιδράσεις τους από παράγοντες της ακροδεξιάς και των παραθρησκευτικών οργανώσεων».

«Το υπουργείο Παιδείας, θα μιλήσει; Ή δεν θέλουν να αντιπαρατεθούν με πολλούς από εκείνους που βρέθηκαν πλάι-πλάι στις αθλιότητες, την περίοδο του Μακεδονικού;» σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί