Ιστορικό Μουσείο Κρήτης: Δωρεάν εκπαιδευτικές ξεναγήσεις για σχολικές ομάδες

Με δωρεάν εκπαιδευτικές ξεναγήσεις για σχολικές ομάδες εγκαινιάζει τη σχολική χρονιά 2021-2022 το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται στον χώρο της υπαίθριας υβριδικής Έκθεσης της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών / Ιστορικού Μουσείου Κρήτης υπό τον τίτλο 1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, που παρουσιάζεται στην πλατεία Ελευθερίας.

Οι εκπαιδευτικές ξεναγήσεις είναι σχεδιασμένες για μαθητές ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, θα προσφέρονται από την 1η ως την 31η Οκτωβρίου 2021 και θα πραγματοποιούνται από τους επιστημονικούς συνεργάτες του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, Μαρία Καλογεράκη, Δημήτρη Κυπριωτάκη και Ειρήνη Φουκαράκη, μέλη της επιστημονικής ομάδας που σχεδίασε την έκθεση υπό το συντονισμό του γενικού επιμελητή της Αγησίλαου Καλουτσάκη και του προέδρου της ΕΚΙΜ καθηγητή Αλέξη Καλοκαιρινού. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσφέρει η ΕΚΙΜ / ΙΜΚ στην υπαίθρια επετειακή εγκατάσταση του Μουσείου υποστηρίζεται από την εταιρεία Πλαστικά Κρήτης Α.Ε, μεγάλο χορηγό της Έκθεσης 1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Διάρκεια ξενάγησης: 45 λεπτά

Κόστος συμμετοχής: δωρεάν

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις εκπαιδευτικές ξεναγήσεις για τα σχολεία, επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τη Γραμματεία του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, 2810-283219, καθημερινά (Δευτέρα−Παρασκευή) 9:00−17:00 ή ηλεκτρονικά στο ep@ekim.gr (Στέλλα Μαλλιαράκη).

Για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η συμμετοχή στις ξεναγήσεις προϋποθέτει, μόνο, χρήση προστατευτικής μάσκας στη διάρκεια της ξενάγησης. 

Η Έκθεση της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών / Ιστορικού Μουσείου Κρήτης 1821 Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021, με χορηγό δράσης της Επιτροπής την εταιρεία Πλαστικά Κρήτης Α.Ε., πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης και τα Ιδρύματα Α. & Μ. Καλοκαιρινού. Η εγκατάστασή της στις πόλεις της Κρήτης γίνεται με τη σύμπραξη του αρμόδιου Δήμου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί