«Αλαλούμ» με την ΚΥΑ για την επίσκεψη σε οδοντίατρο – Η νέα ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Δεν θα χρειάζεται rapid test για όσους έχουν εμβολιαστεί

Συνεχίζεται το κυβερνητικό μπάχαλο σχετικά με το πώς κάποιος μπορεί να επισκεφτεί τον οδοντίατρο, αναφορικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού. Η κυβέρνηση με τα συνεχή «μπρος – πίσω» προκαλεί σύγχυση στους πολίτες, οι οποίοι βλέπουν να αλλάζουν οι αποφάσεις που αφορούν στην υγεία τους, μέρα με τη μέρα.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία όσοι ήταν εμβολιασμένοι, για να πάνε στον οδοντίατρο, θα έπρεπε νωρίτερα να έχουν υποβληθεί σε rapid test, ενώ για όσους δεν έχουν εμβολιστεί χρειαζόταν μοριακό.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των οδοντιάτρων καθώς ακόμη και για μια απλή επίσκεψη το κόστος ανέβαινε στα ύψη, αν υπολογιστεί ότι μόνο το μοριακό τεστ στοιχίζει 60 περίπου ευρώ. Σημειώνεται ότι με την ίδια απόφαση ακόμη και οι συνοδοί θα έπρεπε να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο.

Σήμερα, μετά τον σάλο που ξέσπασε, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία όσοι επισκεφτούν τον οδοντίατρο για μια απλή εξέταση δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε τεστ (μοριακό ή rapid), ανεξάρτητα από τον αν έχουν εμβολιαστεί ενάντια στον κορωνοϊό ή όχι.

Αντίθετα, όσοι επισκέπτονται τον οδοντίατρο και πρόκειται να υποβληθούν σε «επεμβατική εξέταση ή για εξέταση που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα», ανεξάρτητα από το αν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να έχουν κάνει rapid test τις προηγούμενες 48 ώρες.

Τέλος, όσον αφορά στους επισκέπτες, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι συνοδοί δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο, ενώ οι ανεμβολίαστοι συνοδοί θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε rapid test εντός 48 ωρών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί