Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: Αναγκαία η συνέχιση της λειτουργίας του Τραπεζικού Καταστήματος  της Εθνικής Τράπεζας στο Τυμπάκι 

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη συνέχιση της λειτουργίας του Τραπεζικού Καταστήματος  της  Εθνικής Τράπεζας (Ε.Τ.Ε.)  στο Τυμπάκι, προχώρησαν οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας από κοινού σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Το τελευταίο διάστημα, παρατηρούνται αρνητικές μεταβολές, στον χάρτη των Τραπεζικών Καταστημάτων σε όλη την Ελληνική επικράτεια, με συρρίκνωση του δικτύου αυτών. Σε πρόσφατη ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, γίνεται λόγος για κλείσιμο είκοσι πέντε (25) Καταστημάτων, μεταξύ των οποίων και αυτό του Τυμπακίου. 

Αδιαμφισβήτητα, μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι θα κληθούν να αναζητήσουν εξυπηρέτηση σε άλλα καταστήματα, με κοντινότερο το Κατάστημα Μοιρών.

Μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού δεν κατέχει ψηφιακές δεξιότητες, γεγονός που συνεπάγεται την ανάγκη φυσικής παρουσίας του πελάτη στα καταστήματα και άρα μετακίνησης του. Η προσβασιμότητα μάλιστα στο Κατάστημα της Ε.Τ.Ε. Μοιρών, σε συνεχή και αποκλειστική βάση,  είναι απολύτως  προβληματική και δαπανηρή  για τους κατοίκους του Τυμπακίου, δεδομένης της απόστασης και της έλλειψης τοπικής συγκοινωνίας. Επιπλέον, το συγκεκριμένο κατάστημα ήδη εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό κατοίκων της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου και η αύξηση των πελατών του θα έχει ως συνέπεια δυσχέρεια και καθυστερήσεις στην εξυπηρέτησή τους. Τέλος το κλείσιμο του καταστήματος θα αποτελέσει τροχοπέδη στην ανάπτυξη της περιοχής.

Για τους λόγους αυτούς οι βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν αν επίκειται αναστολή λειτουργίας του Τραπεζικού Κατ/τος  της  Ε.Τ.Ε. στο Τυμπάκι και αν ο αρμόδιος Υπουργός προτίθεται να διασφαλίσει τη συνέχιση λειτουργίας του συγκεκριμένου υποκαταστήματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί