Συναυλία μνήμης του Ολοκαυτώματος της Βιάννου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» απόψε

Με τη διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Ένωσης Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου και του Δήμου Βιάννου, πραγματοποιείται συναυλία μνήμης του Ολοκαυτώματος της Βιάννου σήμερα, Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 21.00, στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» με τον Μάνο Παπαδάκη και το μουσικό του σχήμα αφιερωμένη στην ηρωίδα γυναίκα της επαρχίας Βιάννου. Συμμετέχει η Νατάσα Παπαδοπούλου – Τζαβέλλα, η οποία θα ερμηνεύσει τραγούδια της Αντίστασης και του αγώνα. Η συναυλία πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου.

Ο τραγουδοποιός Μάνος Παπαδάκης και το εξαμελές μουσικό του σχήμα, αποδίδουν τραγούδια μεγάλων συνθετών που έχουν σημαδέψει τη μουσική ιστορία της χώρας. Η ηρωίδα γυναίκα της μαρτυρικής επαρχίας Βιάννου και Δυτικής Ιεράπετρας, που σήκωσε το σταυρό του μαρτυρίου, το σταυρό του πένθους, της ορφάνιας και της φτώχειας, υμνείται μέσα από τραγούδια που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά.

Θα παρουσιαστεί επίσης, σε πρώτη εκτέλεση, το τραγούδι που ο Μάνος έγραψε και αφιερώνεται στην μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος της επαρχίας Βιάννου και Δυτικής Ιεράπετρας και ιδιαίτερα στην οικογένεια Βερβελάκη, η οποία θρηνεί τα τρία μικρά αδέλφια, την Ευαγγελία 8 ετών, τη Μαρία 12 ετών και τον Στέλιο 15 ετών, που βασανίστηκαν μέχρι θανάτου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής αλλά δεν πρόδωσαν πού ήταν κρυμμένος ο πατέρας τους και έγιναν φωτεινά ορόσημα αντίστασης και αυτοθυσίας.

Παίζουν οι:

Μάνος Παπαδάκης: κιθάρα – φωνή

Γιάννης Κοντάκης: ηλεκτρικό μπάσο

Παναγιώτης Μαυράκης: ηλεκτρική κιθάρα

Αποστόλης Γιασλακιώτης: ηλεκτρική κιθάρα

Πολύδωρος Φραντζεσκάκης: τύμπανα

Νίκος Οικονομέας: κλαρίνο

Σπύρος Ρουμελιώτης: μηχανικός ήχου

Τις συναυλίες στη Βιάννο και το Ηράκλειο προλογίζει και συντονίζει το μέλος της Σ.Ε. του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και πρώην Υφυπουργός Πολιτισμού Μανόλης Χατζηνάκης.

Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Εθνικού συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.ΚΕ.Η.

Σε όλες τις εκδηλώσεις εφαρμόζονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί