Πάτρα: Aγωνία για τον εξάχρονο που τραυματίστηκε σε αγώνες καρτ– Στον εισαγγελέα οι πέντε συλληφθέντες

Κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση του εξάχρονου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του το μεσημέρι της Κυριακής όταν έπεσε πάνω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα ένα όχημα κάρτ, από αυτά που συμμετείχαν στο 13ο Patras International Circuit for Kart. Το σοκαριστικό ατύχημα προκλήθηκε όταν ο οδηγός ενός από τα καρτ έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω στα προστατευτικά, όπου από πίσω υπήρχε κόσμος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο εξάχρονος που παρακολουθούσε τον αγώνα.

Δείτε: Ελλάδα: Στη ΜΕΘ εξάχρονο παιδί που τραυματίστηκε παρακολουθώντας αγώνες καρτ

Συλλήψεις για το ατύχημα του 6χρονου σε αγώνα καρτ

Για το σοκαριστικό ατύχημα συνελήφθησαν από την Αστυνομία πέντε άτομα, οι τέσσερις εκ των συλληφθέντων είναι μέλη της διοργανώτριας αρχής των αγώνων, ενώ ο πέμπτος συλληφθείς είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου που φέρεται να τραυμάτισε τον ανήλικο. Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια και από υπόχρεο και σήμερα, Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πατρών με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ο διευθυντής της μονάδας, Ανδρέας Ηλιάδης, ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Δίνουμε έναν πολύ σημαντικό αγώνα και θέλουμε να καταφέρουμε το καλύτερο. Όμως, πρέπει να περάσει το πρώτο 48ωρο, όπως γίνεται στις περιπτώσεις των βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, για να διαπιστώσουμε το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας του παιδιού. Πάντως πρέπει να πω ότι υπάρχει μία σταθερότητα στην κατάσταση του τραυματία μας».

«Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα»

Ο πατέρας του εξάχρονου μιλώντας στο thebest.gr τόνισε πως ακόμη δεν έχει δει το βίντεο με το συμβάν. «Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα», είπε και συνέχισε λέγοντας πως «είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το κάρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε». «Ολα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα. Οι γιατροί του είπαν πως η αξονική/μαγνητική τομογραφία στον γιο του δεν έδειξε εσωτερικό αιμάτωμα στον κεφαλάκι του, κάτι που εκτιμάται θετικά. Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα και όλοι προσεύχονται το παιδί να ξεπεράσει τον κίνδυνο», συμπλήρωσε.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών

«Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο. Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας».

Σημειώνεται ότι πριν από 4 χρόνια είχε σημειωθεί ακόμα ένα ατύχημα στην ίδια πίστα καρτ της Πάτρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί