Ν. Ηλιόπουλος: «Οικονόμου και Χατζηδάκης να σταματήσουν να πουλάνε τρέλα για το θέμα της efood»

«Στο νομοσχέδιο με το οποίο φρόντισαν να νομοθετήσουν τα απλήρωτα 10ωρα κάνουν ρητή αναφορά σε αυτοαπασχολούμενους αντί για εργαζόμενους στις σχετικές πλατφόρμες» επισημαίνει με δήλωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος και επισημαίνει ότι Γιάννης Οικονόμου και Κωστής Χατζηδάκης «καλό θα ήταν να σταματήσουν να πουλάνε τρέλα σχετικά με το θέμα της efood».

Δείτε επίσης: Θλιβερή κυβέρνηση: Αντί να στηρίξει την εργασία, δίνει κι άλλο “αέρα” στην κάθε efood

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει στα κυβερνητικά στελέχη και σχετική δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος αναφέρθηκε «αυτοαπασχολούμενα παιδιά».

«Να τους ενημερώσουμε λοιπόν ότι ούτε “αυτοαπασχολούμενοι” είναι ούτε “παιδιά”. Είναι εργαζόμενοι και έχουν δικαιώματα.», σημειώνει ο Νάσος Ηλιόπουλος και υπογραμμίζει ότι τη στιγμή που σε άλλες χώρες κατοχυρώνεται η μισθωτή σχέση σε παρόμοιες εργασίες, νομοθετικά ή μέσα από δικαστικές αποφάσεις, η ΝΔ ήρθε να στηρίξει νομοθετικά την εργοδοτική ασυδοσία.

«Εμείς από τη μεριά μας δεσμευόμαστε ότι μαζί με την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, θα κατοχυρώσουμε νομοθετικά την μισθωτή σχέση των συγκεκριμένων εργαζομένων και τα δικαιώματα που αυτή περιλαμβάνει. Αν μπορεί ας πράξει το ίδιο και η σημερινή κυβέρνηση», καταλήγει η Νάσος Ηλιόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί