Κυβέρνηση βρώμικων αποστολών: Καραντίνα εμείς, ξεπούλημα λιμανιού και αεροδρομίου Ηρακλείου αυτοί

Λες κι είναι περιουσία του μπαμπά τους- Σε εξέλιξη σύσκεψη στο δήμο Ηρακλείου με βουλευτές και περιφερειάρχη

Τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της έχουν προκαλέσει εδώ και καιρό τα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση τόσο του λιμανιού όσο και του αεροδρομίου Ηρακλείου. Το ξεπούλημα αυτό ολοκληρώθηκε το διάστημα που η χώρα βρισκόταν στο δεύτερο lockdown και πλέον μπαίνει τώρα στη φάση της υλοποίησης!

Δείτε: Στα κρυφά, μέσα στην καραντίνα, ετοίμασε την ιδιωτικοποίηση και του λιμανιού Ηρακλείου!- Ποιοι το διεκδικούν

Σαν τους κλέφτες: Στα κρυφά στο ΤΑΙΠΕΔ το αεροδρόμιο “Καζαντζάκης”!

Για το λιμάνι, ήδη το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) ανακοίνωσε ότι εννέα ενδιαφερόμενα μέρη υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής (κατ’ ελάχιστον 67%) στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας “Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου” (ΟΛΗ Α.Ε.). Με τον τρόπο αυτό προχωρεί η ιδιωτικοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, που ήταν μια από τις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με την ανάληψη των καθηκόντων της, παρά τη γενικευμένη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της. Μάλιστα η οριστική φάση της ιδιωτικοποίησης εξελίχτηκε μέσα στο δεύτερο lockdown, ενώ μας έκλεισαν μέσα οι “άριστοι”!.

Το αεροδρόμιο- Σύσκεψη από το δήμο Ηρακλείου

Την απόφαση της Κυβέρνησης της ΝΔ να εντάξει το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» στο ΤΑΙΠΕΔ, ερήμην του Δήμου Ηρακλείου και των τοπικών φορέων, ανάδειξαν με Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης και οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, με τη συνυπογραφή του Τομεάρχη Νίκου Παππά και 12 ακόμα Βουλευτών.

Μετά τη γνωστοποίηση της εξέλιξης αυτής, έκτακτη σύσκεψη με θέμα το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» συγκάλεσε για σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, σύσκεψη στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο,  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Στην σύσκεψη, που είναι σε εξέλιξη, συμμετάσχουν ο περιφερειάρχης Κρήτης, οι τοπικοί βουλευτές και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. 

Δείτε φωτογραφίες από τη σύσκεψη (ImageOnline / Στέφανος Ραπάνης):

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Κυβέρνηση βρώμικων αποστολών: Καραντίνα εμείς, ξεπούλημα λιμανιού και αεροδρομίου Ηρακλείου αυτοί”

  1. πρωτοπαλίκαρα ψευτονταήδες

    Πρέπει ο λαός να βάλει τέλος σε αυτό τον ξεδιάντροπο κατήφορο. Έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ που διακηρύττουν “απενοχοποίηση της κοινωνικής υπεροχής” και τέλος στο κοινωνικό ασανσέρ της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης!
    Θέλουν να δημιουργήσουν στους πολίτες το συναίσθημα ότι δεν αξίζουν τίποτα, το φόβο, την κατάθλιψη, να μας πείσουν ότι τα πανεπιστήμια στα οποία σπουδάσαμε δεν ήταν πανεπιστήμια αλλά επαγγελματικές σχολές… Αλήθεια, το κοινωνικό ασανσέρ του πλούσιου γάμου θα καταργηθεί επίσης; Ή το κοινωνικό ασανσέρ του πλουτισμού από διαφθορά ή κοινό έγκλημα;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί