Στις εκδηλώσεις της 78ης Επετείου του Ολοκαυτώματος των χωριών της Βιάννου – Ιεράπετρας οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου

Στις εκδηλώσεις για την 78η Επέτειο του Ολοκαυτώματος, Καταστροφής των χωριών της Βιάννου – Ιεράπετρας, τιμώντας τη μνήμη των 461 εκτελεσθέντων Πατριωτών από τα ναζιστικά στρατεύματα, συμμετείχαν ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης και οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης.

Με σεβασμό και ταπεινοφροσύνη, όπως αρμόζει στους Ήρωες του τόπου μας, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, εκπροσώπων αρχών και φορέων, επιζώντων του Ολοκαυτώματος και κατοίκων της περιοχής, οι Βουλευτές απέτισαν τον οφειλόμενο φόρο τιμής στη μνήμη των 461 εκτελεσθέντων Πατριωτών από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Των σπουδαίων μορφών που δεν έσκυψαν το κεφάλι, δεν δείλιασαν ούτε στιγμή και πλήρωσαν με τη ζωή τους το τίμημα της δικής μας ελευθερίας, κατακτώντας επάξια την θέση τους στο πάνθεον των Ηρώων της πατρίδας μας.

78 χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα, 78 χρόνια έπειτα από ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα του γερμανικού στρατού κατοχής, κανείς δεν ξεχνάει. Η ιστορική μνήμη παραμένει ζωντανή, το μήνυμα της θυσίας των προγόνων μας μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά και παραμένει ακλόνητη η απαίτηση για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων. Αυτό είναι και το ελάχιστο που οφείλει να πράξει η Ελληνική Πολιτεία για τη δικαίωση των νεκρών μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί