ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ηρακλείου για Παύλο Φύσσα: Δεν ξεχνάμε, δεν σταματάμε, δεν υποχωρούμε, δεν επαναπαυόμαστε!

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή τα 8 χρόνια που συμπληρώνονται σήμερα από την 18η Σεπτέμβρη του 2013, ημέρα που ο αντιφασίστας καλλιτέχνης Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε άνανδρα, σε επίθεση που δέχθηκε από τάγμα εφόδου της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι:

Ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του χρυαυγίτη Γ.Ρουπακιά, αλλά δεν νικήθηκε. Έγινε το σύμβολο των αγώνων της νεολαίας και ολόκληρου του δημοκρατικού κόσμου της χώρας ενάντια στον φασισμό.

Οκτώ χρόνια μετά ,ο αγώνας αυτός μετρά εκατοντάδες μικρές, αλλά και δύο μεγάλες νίκες: την διάλυση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και την οριστική έξοδό της από το κοινοβούλιο, αλλά και την καταδίκη των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, με τη φυλάκιση του Γ.Ρουπακιά και όλων των ηγετικών στελεχών της φασιστικής οργάνωσης.

Οι δημοκρατικοί πολίτες αυτού του τόπου, ωστόσο, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο αγώνας αυτός, η μάχη ενάντια στον φασισμό δεν τελείωσε και δεν τελειώνει ποτέ. Δίνεται καθημερινά στις γειτονιές, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, στους χώρους εργασίας και οπουδήποτε κάποιος αδύναμος ή κάποιος διαφορετικός στοχοποιείται, οπουδήποτε εκδηλώνονται φασιστικές νοοτροπίες. Ο αντιφασιστικός αγώνας συνεχίζεται γιατί γνωρίζουμε ότι η Χρυσή Αυγή νικήθηκε, όμως το δηλητήριο που έχυσε στην ελληνική κοινωνία παραμένει. Συνεχίζεται γιατί φασιστικές απόψεις εξακολουθούν δυστυχώς και σήμερα να διατυπώνονται ακόμη και από μέλη του κοινοβουλίου. Και συνεχίζεται γιατί βλέπουμε κοινοβουλευτικά κόμματα να κλείνουν σήμερα το μάτι στους παλιούς ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τιμά τη μνήμη του αντιφασίστα καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα και καλεί τους δημοκρατικούς πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις και διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται για τα οκτώ χρόνια από το θάνατό του, όπως και σε κάθε αντιφασιστική κινητοποίηση.

Δεν ξεχνάμε, δεν σταματάμε, δεν υποχωρούμε, δεν επαναπαυόμαστε!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί